Categoriën

Archief

Nieuw FEI reglement gepubliceerd

De FEI heeft op haar site het nieuwe reglement voor de aangepaste dressuur gepubliceerd, welke reeds grotendeels geldig is vanaf 1 januari dit jaar. Alle wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn in het rood weergegeven. In dit nieuwsbericht van vorig jaar zijn de belangrijkste wijzigingen terug te lezen, maar nu blijken er toch nog meer zaken aangepast. De meest in het oog springende wijziging is wat mij betreft dat paarden in grade I en II nu dertig in plaats van twintig minuten mogen worden losgereden door de trainer, coach of groom. Dit zal niet altijd nodig zijn maar kan natuurlijk uitkomst bieden wanneer het paard erg fris of gespannen is.

Een andere wijziging is dat er uitgerekend tijdens de Paralympics gebruik gemaakt kan gaan worden van een ex-aequo regeling. Tot nu toe werden bij een gelijke score simpelweg twee medailles uitgereikt. Nu zou je zeggen dat die kans met vijf juryleden ontzettend klein is, maar het gebeurde mij in Athene. Ik heb geen idee of ik met deze nieuwe regel die medaille dan was verloren, maar mocht je dat juist op de Paralympics overkomen is dat natuurlijk wel ontzettend zuur. Zeker ook omdat het verschil tussen een bronzen medaille en een vierde plaats op de Spelen zo ontzettend groot is in allerlei opzichten. Ik zou zeggen laten ze in Londen maar net als voorheen een paar setjes medailles extra klaar leggen voor het geval dat…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.