Categoriën

Archief

Tevreden na kaderwedstrijd in Montfoort

De wedstrijd in Montfoort is vandaag goed verlopen. Het was (weer) vroeg dag aangezien ik om 10 uur met Florencia de ring in moest. Het weer dreigde ook niet helemaal mee te werken maar dat viel voor mij (en ik denk de meesten) uiteindelijk gelukkig erg mee. Mijn voorbereiding was behoorlijk belabberd, in een poging om de doorrijplekken op mijn knie zoveel mogelijk te laten herstellen had ik alleen gisteren even gereden. De hulp van Miranka en de Free Rider, om toch mijn spieren een beetje los te houden, kwamen dan ook goed van pas. Toch wilden we graag gebruik maken van de mogelijkheid om meer ringervaring op te doen, en gelukkig niet voor niets.

[Not a valid template]Ik begon de dag met twee proeven met Florencia. De start duurde wat langer dan gepland doordat er geloof ik een schrijfster te laat was. Op zich niet heel handig omdat ik vier proeven moest rijden, maar aan de andere kant leverde het ook wat extra oefenrondjes op. Miranka heeft hard gewerkt aan de verbeterpunten uit Moorsele, en ondanks de korte tijd waren de resultaten toch al zichtbaar. Zo was het halthouden beduidend beter, met zelfs een negen op de protocollen, en ook de keertwendingen. Toch is er ook nog wel het nodige voor verbetering vatbaar. In de hele proef zitten nog te veel kleine dingen, een slinger hier of een kleine storing daar. In de trainingen loopt ze vaak in een heel mooi constant ritme en aanleuning door de figuren heen, en dat willen we uiteraard ook in de wedstrijdring. De scores waren 68,1% voor de teamtest, en 65% voor de individuele test. Dus na een B-kader score in Moorsele nu mijn eerste A-kader score met haar. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat de juryleden het allesbehalve met elkaar eens waren. Zo waardeerde de ene jury de individuele proef van Florencia met 70%, de ander met 60%. Ofwel de ene jury geeft één winstpunt, de andere drie voor dezelfde proef. Helaas laat de uitslag niet de score per jury zien, zodat ik geen idee heb of dit bij alle combinaties het geval was. Sowieso waren er andere jury’s voor het middagprogramma, waardoor de scores ook binnen dezelfde grade erg lastig te vergelijken zijn.

[Not a valid template]Na Florencia was het de beurt aan Vorman. Ondanks dat mijn knie niet echt meer mee wilde werken liep Vorman wel lekker. Ze was mooi actief zonder te lang of te loperig te worden, en ik kon haar fijn door de proef sturen. De teamtest verliep nagenoeg foutloos, in de individuele test waren de keertwendingen niet super, maar bleef het beeld en de aanleuning wel heel mooi constant. De score kwam uit op resp. 68,81% en 69,05%. Mooie scores op zich maar ik had zelf gehoopt nog wat dichter in de buurt van de 70 te komen nadat ik de ring uitkwam. Hoe dan ook ben ik erg blij met hoe Vorman het weer doet, ook menigeen langs de kant was enthousiast over haar. In vier starts sinds augustus vorig jaar drie A-kader scores is beter dan ik had verwacht, al is dat geen enkele reden om achterover te gaan zitten. De scores zullen nog verder omhoog moeten, en we blijven dus hard verder werken in de aanloop naar de eerste observatiewedstrijd over anderhalve week in het Duitse Mannheim. Alhoewel het door het beperkte aantal startplaatsen op dit moment nog onduidelijk is wie er met hoeveel paarden aan de start mag komen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foto van Florencia: Dorli Welp. Foto van Vorman: Stef Kolkman, gesponsord door bouwbedrijf Bruygom.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.