Categoriën

Archief

Training Londen selectie in Ermelo

Gisteren en vandaag werd er op het KNHS centrum in Ermelo een training gehouden voor het team wat naar Londen af zal reizen. We begonnen met een lezing over voeding voor sporters door Anja van Geel, gevolgd door een quiz over doping door Bart Coumans van de dopingautoriteit. Die laatste was behoorlijk actueel omdat alle deelnemers aan de Paralympics toegevoegd zijn aan de zogenaamde testingpool, dat betekend dat je doorlopend door moet geven waar je verblijft en dagelijks welk uur je beschikbaar bent voor een eventuele controle. De vragen die we daar nog over hadden werden door Bart prima beantwoord.

Het belangrijkste (en leukste) was uiteraard het trainen van de paarden. Coby van Baalen was bereid gevonden om met ons de laatste puntjes op de i te zetten. Met Vorman hebben we vooral gewerkt aan de afwerking van de proeven, daar mogen we in Londen natuurlijk niets laten liggen. De aanloop naar deze training verliep wat stroef maar Vorman liet zich zoals altijd van haar beste kant zien, en werd het een leuke en nuttige training. Ondertussen maakte Rabosport TV nog opnames, een eerste impressie is hieronder te zien. De eerste dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner, zowel de sfeer als het eten waren dik in orde wat mij betreft.

De volgende dag zaten we weer om 07:45 aan het ontbijt, omdat ik als eerste om 09:15 weer aan de slag mocht met Coby. Dit keer trainden we echt proefgericht en werd de training afgesloten met het rijden van een proef of kür op muziek. Met Vorman reed ik de individuele proef, en ondanks dat ik soms wat ruzie had met de middellijn voelde Vorman heel fijn aan. Met nog twee weken voor vertrek heb ik er dan ook ontzettend veel zin in. De training werd ook bekeken door Bart van der Meulen, de fysiotherapeut die vanuit NOC*NSF ons zal begeleiden in Londen. De dag werd afgesloten door Hanneke Gerritsen. Zij is technisch gedelegeerde voor onze sport in Londen, en ze was net terug van Greenwich Park om te bekijken wat er nog moest gebeuren om de venue geschikt te maken voor sporters met een handicap. Ze was erg enthousiast over zowel de accommodatie als de organisatie, en gaf met een fotopresentatie een voorproefje wat ons straks te wachten staat, en dat ziet er echt heel goed uit.

Ook wat dat betreft mogen de spelen wat mij betreft morgen beginnen. De komende twee weken zowel qua training als voorbereiding van de reis de laatste puntjes op de i, waarna de paarden 24 augustus laat in de avond vertrekken richting Londen. 25 augustus volgen de ruiters en begeleiding waarna het na vijf dagen training dan echt gaat beginnen op 30 augustus.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.