Categoriën

Archief

KNHS Para Dressuur Trophy 2013

De KNHS heeft met onderstaand persbericht de aftrap gegeven voor de KNHS Para Dressuur Trophy 2013. Tegelijkertijd zijn ook de eerste selectiewedstrijden bekend gemaakt, op 4 november in Beek en 8 december in Zuidwolde.  De beste acht combinaties van deze twee wedstrijden komen aan de start tijdens Jumping Amsterdam in januari. Helaas voor mij is de opzet van de competitie dit seizoen dusdanig gewijzigd dat bij het missen van één selectiewedstrijd je eigenlijk meteen geen kans meer hebt op deelname aan de kwalificatiewedstrijd. Omdat de kans op dit moment niet erg groot is dat ik op 4 november aan de start kan komen, moet ik me dus waarschijnlijk gaan richten op de selectie- en kwalificatiewedstrijden na Jumping Amsterdam.

KNHS Para Dressuur Trophy 2013 van start

23 oktober 2012

Petra van de Sande - Valencia Z

De KNHS Para Dressuur Trophy 2013, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation – het maatschappelijke fonds van de Rabobank Groep, is de opvolger van de KNHS-BMC Centaur Cup en gaat op zondag 4 november van start met de eerste selectie voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam in januari. De finale van de KNHS Para Dressuur Trophy 2013 is volgend jaar tijdens het CHIO in Rotterdam.

Voor de finale zijn twee kwalificatiewedstrijden gepland, waarvan Jumping Amsterdam in januari de eerste is. Voorafgaand aan iedere kwalificatiewedstrijd worden twee selectiewedstrijden uitgeschreven.

De KNHS Para Dressuur Trophy 2013, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, geeft de deelnemers in de para dressuur een podium om te starten in de ambiance van internationale concoursen. Tijdens de Paralympics in Londen keken dagelijks meer dan 10.000 toeschouwers naar de proeven. Voor de para-dressuur een unicum. De accommodatie in Greenwich Park was voor deelnemers uit andere landen imponerend. Niet voor de vier Nederlandse combinaties die tijdens de voorganger van de KNHS Para dressuur Trophy, de KNHS-BMC Centaur Cup, ervaring opdeden tijdens internationale concoursen in Nederland.

Voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam zijn voor de KNHS Para dressuur Trophy 2013, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, twee selectiewedstrijden op 4 november in Beek (Limburg) en op 8 december in Zuidwolde. De selectiewedstrijden zijn open voor alle geclassificeerde ruiters/amazones met een geldige startpas in de Grades I tot en met IV.

Kijk hier voor meer informatie en de competitiebepalingen

Het is niet meer mogelijk om te reageren.