Categoriën

Archief

Bondscoach Jeannette Wolfs stopt

Jeannette Wolfs stopt als bondscoach para-dressuur

12 oktober 2012

Met ingang van 1 januari 2013 stopt Jeannette Wolfs als bondscoach van de para-dressuur. De KNHS wil de professionalisering van de sport onderstrepen met een fulltime bondscoach. Wolfs heeft aangegeven dat dit voor haar niet haalbaar is.

Jeannette Wolfs is sinds 2009 bondscoach bij de para-dressuur. Onder haar leiding haalde Frank Hosmar onlangs twee bronzen medailles tijdens de Paralympische Spelen in Londen.

Tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010 werden door Jeannettes ruiters vier medailles behaald, een gouden, twee zilveren en een bronzen.

“Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan. De Paralympics waren echt een hoogtepunt voor de sport. De maanden voorafgaand hieraan waren intensief. Het kost veel tijd en inzet. Dat heb ik er graag voor over gehad, maar er is een grens. Ik zie mezelf dat niet fulltime doen. Daarom heb ik er goed over nagedacht toen de KNHS met het voorstel kwam om de functie verder uit te breiden, zoals dat met het NOC*NSF is afgesproken. In goed overleg zal ik betrokken blijven bij de para-dressuur, bijvoorbeeld als jurylid, maar niet meer in de rol als bondscoach”, licht Wolfs haar besluit toe.

Technisch directeur Maarten van der Heijden: “De resultaten van onze ruiters in de laatste vier jaar laten zien dat Jeannette een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de aangepaste hippische sport in Nederland. We zijn haar daar heel dankbaar voor. We respecteren haar besluit en gaan de komende weken op zoek naar een opvolger.”

Het is niet meer mogelijk om te reageren.