Categoriën

Archief

Joop Stokkel in FEI Para-Equestrian Committee

De KNHS heeft onderstaand enigszins verrassende persbericht uitgegeven. Joop is een goede bekende voor mij, maar veel van de huidige sporters zullen hem waarschijnlijk niet of nauwelijks kennen. Ik maakte samen met hem deel uit van de twee meest succesvolle dressuurteams tijdens de Paralympics tot nu toe; Sydney 2000 en Athene 2004. Na de spelen van Athene heeft Joop zijn rijbroek aan de wilgen gehangen. Ik ben benieuwd wat zijn rol in deze commissie precies in gaat houden, ook omdat zijn voorgangster Hanneke Gerritsen een heel andere achtergrond heeft. Hopelijk kan de KNHS en/of FEI meer duidelijkheid geven, zodat we voor zover mogelijk gebruik kunnen maken van het feit dat er wederom een Nederlander zitting heeft in deze commissie.

Joop Stokkel benoemd in FEI Para-Equestrian Committee

7 november 2012

kjm-121107-stokkeljoop39.jpg

De Nederlander Joop Stokkel is gisteren tijdens de FEI General Assembly in Istanbul benoemd in het Para-Equestrian Committee. Stokkel, die zelf vele jaren internationaal succesvol ruiter was, volgt Hanneke Gerritsen op in deze commissie. In de commissies dressuur en reining zijn Frank Kemperman en Raymond Grether herbenoemd voor de komende periode.

Joop Stokkel (Aalsmeerderbrug) is een bijzonder succesvol atleet. Hij won goud tijdens de Paralympics in Sydney en vier jaar later zilver in Athene. In Seoul en Barcelona maakte Stokkel al naam door bij het zwemmen twee gouden medailles te winnen.
Stokkel is in het dagelijks leven financieel controller en daarnaast rij-instructeur. Sinds 2006 is Joop lid van de topsportcommissie para-dressuur bij de KNHS. Joop Stokkel volgt bij de FEI Hanneke Gerritsen op, die zich statutair niet meer herkiesbaar kon stellen. Gerritsen functioneerde tijdens de Paralympics in Londen als technisch gedelegeerde.

Frank Kemperman en Raymond Grether houding zitting in respectievelijk het FEI dressage committee en het FEI reining committee.

Foto: Joop Stokkel www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.