Categoriën

Archief

Fataal ongeluk Florencia

[Not a valid template]Het is de laatste tijd vrij rustig met nieuwsberichten op deze site, domweg omdat er niet heel veel te melden viel. Dit nieuwsbericht is echter wel het laatste wat ik had willen schrijven. Florencia is zondagavond bij het binnenzetten door de afrastering gesprongen en daarbij over de kop gegaan. Het zag er meteen al niet goed uit, maar je hoopt natuurlijk altijd dat het er erger uitziet dan het eigenlijk is. Die hoop werd gedurende de avond en nacht steeds minder, en gisterochtend bij nader onderzoek in de kliniek definitief de grond in geboord. Er bleken meerdere halswervels te zijn verbrijzeld door de klap. Ook een operatie zou in dit geval geen enkel soelaas bieden, er restte niets anders dan Florencia uit haar lijden te verlossen.

[Not a valid template]Ik kocht Florencia pas eind februari dit jaar, met als doel om twee ijzers in het vuur te hebben richting de Paralympics van Londen. Ons wedstrijddebuut moest in eerste instantie worden uitgesteld vanwege de Rhino perikelen destijds, maar al tijdens ons debuut tijdens de internationale wedstrijd in het Belgische Moorsele liet ze zien veel kwaliteit te hebben. Een maand later zat ik al met haar in het B-kader, en twee weken daarna behaalden we de laatste benodigde A-kader score. Tijdens de observatiewedstrijden voor Londen lieten we wederom een stijgende lijn zien. We kregen onvoldoende grip op de communicatiestoringen bij het halthouden en achterwaarts, anders was Fien zeer waarschijnlijk mijn eerste paard voor Londen geweest. Toch presteerden we dusdanig dat ze mijn reservepaard voor de Paralympics werd, en dat in minder dan vier maanden tijd.

Zeker na de toch wat teleurstellende resultaten in Londen had ik ontzettend veel zin om met Fien te gaan beginnen aan het indoorseizoen, als voorbereiding op het selectietraject naar het EK, volgend jaar in Denemarken. Fien had qua beweging en uitstraling dat beetje extra wat Vorman soms mist, en daarnaast was het ook een fijn paard om mee te rijden. Triest genoeg heeft het, helaas niet voor het eerst, niet zo mogen zijn.

59 reacties aanFataal ongeluk Florencia

 • Franka Couwenberg

  Wow, Ger …. dit is echt zwaar K…..
  Sterkte de komende tijd!

 • christa

  Jeetje gert, het zit jou ook niet mee.
  Sterkte de komende tijd.

 • hans

  het zit je ook niet mee hé. Veel sterkte en hoop weer snel op een nieuw paard

 • Corina

  Wat een verschrikkelijk bericht.
  Heel erg om je paard zo te moeten verliezen.
  Ik wens jou en je ouders veel sterkte de komende tijd.
  Corina

 • mariska van den hoogen

  balen zeg, heel veel sterkte met dit verlies

 • Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor alle hartverwarmende reacties, welke niet alleen binnenkwamen via deze site maar op allerlei manieren. Dit was helaas niet de eerste keer dat ik afscheid moest nemen van een paard, maar vooral de manier waarop hoop ik echt nooit meer mee te maken.
  Toch moet en vooral wil ik verder. Natuurlijk had ik gehoopt om met Fien te gaan vlammen komend jaar, maar na alle tegenvallers de afgelopen twee jaar wil ik er met de geweldige groep van mensen om mij heen alles aan doen om te laten zien wat we echt kunnen. En bovenal heb ik nog steeds veel te veel plezier in (en profijt van) het rijden.
  Wordt dus ondanks alles vervolgd…

 • Brigit

  Dat is een verschrikkelijk bericht. Heel veel sterkte.

  Brigit

 • Marielle DVB Foundation

  Gert, wat een vreselijk bericht. Wat erg om je paard zo te moeten verliezen.
  Ik wens je heel veel sterkte.
  Marielle (DVB Foundation)

 • carina de graaf

  Wat een vreselijk nieuws wat hadden we van der genoten tijdens de jubileum show op de Prinses
  Maxima manege namens ons alle veel sterkte toegewenst.