Categoriën

Archief

Met hoogste dagscore in A-kader met Florencia

[Not a valid template]De wedstrijd in Eext is goed verlopen voor ons vandaag. Onder voor mij zo ongeveer ideale weersomstandigheden behaalden we ruimschoots de laatste benodigde score van 68% of hoger om naast Triumph en Vorman nu ook met Florencia opgenomen te worden in het A-kader. Dat ging niet zonder slag of stoot, te beginnen met de ruim drie uur durende reis. Daarnaast werd de wedstrijd verreden op een grasbodem, en dan heb ik nogal eens moeite met mijn balans. Waarschijnlijk ook geholpen door het weer lag de bodem er prima bij en liep Fien er gelukkig niet heel anders op. De organisatie had erg veel aandacht besteed aan de aangepaste sport, zo waren er voor ons parkeerplaatsen dichtbij, en een ruime afgezette losrijbaan. Dat was echt prima geregeld.

[Not a valid template]Vandaag werd er voor de verandering begonnen met de individuele proef. Dit zorgde blijkbaar bij een aantal deelnemers voor verwarring, want ik hoorde meerdere keren de bel, gelukkig niet tijdens mijn eigen proeven. Florencia voelde fijn aan, we hebben in het losrijden ook bewust wat lastiger stukken opgezocht, mede omdat dat afgelopen vrijdag in Uden goed uitpakte.
De eerste proef verliep in mijn ogen veel beter als dezelfde proef in Mannheim. Ik kon er veel meer aan blijven rijden, waardoor de aanleuning ook beter was. Uiteraard waren er ook nog wel wat zaken voor verbetering vatbaar, maar ik was heel tevreden toen ik de ring uitkwam.
De tweede proef ging ook minstens zo goed als de proef drie weken geleden in Mannheim. Ik kon Fien lekker actief door de proef sturen en het achterwaarts ging nog niet perfect, maar al wel een stuk beter.
[Not a valid template] De uitslag viel deels mee en deels tegen. In de eerste proef kwam ik niet verder dan ruim 66%. In Mannheim reed ik met een mindere proef bijna 68%, dus dat viel niet helemaal mee. Ik heb de protocollen nog nog niet kunnen bekijken, dus het is lastig om daar nu verder veel over te zeggen. Gelukkig behaalden we in de tweede proef alsnog ruimschoots ons doel, we reden ruim 72% bij elkaar, wat tevens de hoogste score van de dag was en een mooie deken opleverde.

Foto’s en misschien een nog wat uitgebreider verslag volgen. Morgen is het weer vroeg dag, dan worden we in Venlo verwacht voor een demonstratie tijdens het IC Dressage Event.

6 reacties aanMet hoogste dagscore in A-kader met Florencia

 • Anneke Kemeling via Facebook

  Dat wordt straks een lastige keuze wie er mee mag op de boot. Succes en geniet er vooral van.

 • Ed Kerkhofs

  Zoals ik vorige keer al aangaf,wedstrijdritme dat is wat jullie nodig hebben.
  Nog een paar oefeningen en dan zul je beslissing wel moeten nemen, kei goed man.
  Succes morgen,we proberen er morgen ook wat van te maken in Leende, hopelijk kunnen wij er knallen.

  grt. Fam.Kerkhofs

 • Elly Witsenboer

  Hallo Gert,

  Prima gereden weer. Het resultaat van altijd consequent trainen in samenwerking met Miranka. Het is jullie van harte gegund. Ere wie ere toekomt 🙂

  Elly

 • Sandra

  Hoi gert, Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat! Echt super gedaan! Nu op naar het NK. Heel veel succes de komende tijd met trainen en natuurlijk met het NK.

 • Maarten van Stek via Facebook

  Kwam natuurlijk ook door de stropdas! 😉

 • Gert Bolmer via Facebook

  Ongetwijfeld :-). Thx!