Categoriën

Archief

Londen, here we come!

Officieus was het al even bekend maar met het uitgeven van onderstaande persbericht is het nu ook officieel; we gaan naar Londen! En nee, niet als toeschouwer maar om een hopelijk wederom succesvolle gooi naar de Paralympische medailles te doen. Na de laatste observatiewedstrijd tijdens het CHIO in Rotterdam had ik er zelf wel een goed gevoel over, maar ik was toch wel blij met het verlossende telefoontje. Mooie ‘bijkomstigheid’ is dat Vorman en Florencia beiden geselecteerd zijn, waarbij de voorkeur vanwege de constante goede prestaties uitgaat naar Vorman en Florencia reserve is. Veel beter als dit kon het natuurlijk niet, weer bij de beste vier van Nederland horen en ook nog met twee paarden. Ik ben dan ook ontzettend blij dat het wederom is gelukt, en zo hopelijk ‘revanche’ kan nemen voor mijn gezondheidsdebacle tijdens het EK vorig jaar. Wat betreft Vorman hadden we na haar operatie in oktober vorig jaar niet durven hopen dat ze er zo snel en goed weer bovenop zou komen, dat maakt dit des te mooier.

Het Nederlandse team bestaat verder uit Petra van de Sande met Valencia (Toscane als reserve), Frank Hosmar met Aphaville (Tiësto als reserve) en Sanne Voets met Vedet. Na Sydney in 2000 en Athene 2004 mogen we eindelijk weer naar de mooiste wedstrijd die er is. Ik kan niet wachten…

Para dressuurteam voor Londen bekend

22 juni 2012

Gert Bolmer - Vorman

ERMELO (KNHS) – Het Para dressuurteam dat voor Nederland naar Londen gaat is bekend. Bondscoach Jeannette Wolfs heeft na drie observatiemomenten de namen van haar vier ruiters bekend gemaakt. Gert Bolmer en Petra van de Sande komen tijdens de Paralympics uit in Grade II, Sanne Voets in Grade III en Frank Hosmar in Grade IV.

Het NOC*NSF heeft de voordracht van de KNHS overgenomen en daarmee kan het Nederlandse team dat van 29 augustus tot 4 september deelneemt aan de Paralympics zich in alle rust voorbereiden op het evenement in Londen. De dressuurwedstrijden voor het aangepast sporten zijn net als tijdens de Olympische Spelen in het Greenwich park.

Er zijn medailles te verdienen in de individuele proef, de Kür en met het team. Gezien de prestaties van de laatste maanden hoort Nederland tot de medaille-kandidaten.

Voor Petra van de Sande (Nootdorp) zijn het haar tweede Paralympics op rij. Ze komt uit in Grade II. In Hong Kong 2008 was de amazone, die onlangs Nederlands kampioene werd in Grade II en de BMC Centaur Cup won, de beste Nederlandse met een vierde plaats in het individuele klassement. In China reed Petra het paard Toscane, waarmee ze twee jaar later in Kentucky wereldkampioen werd. Voor Londen is ze geplaatst met Valencia Z (v.Dream of Glory).

Routinier Gert Bolmer (Den Ham) komt net als Petra uit in Grade II. Londen worden zijn derde Paralympics. In Sydney (2000) en Athene (2004) won hij individueel brons en behaalde zilver en brons met het team. Bolmer heeft al veel internationale ervaring en was er twee jaar geleden in Kentucky tijdens de Wereldruiterspelen ook bij, waar hij met het team vierde werd en in de Kür tweede. In Londen rijdt Gert Bolmer met Vorman (v.Jaromir).

Sanne Voets (Berghem) is geselecteerd met de merrie Vedet PB (v.Florestan I). De amazone is bezig aan een sterk seizoen, werd Nederlands kampioen in Hoofddorp en behaalde vele goede klasseringen tijdens de observatiemomenten. In de BMC Centaur Cup eindigde ze als tweede achter Petra van de Sande. Londen is haar eerste grote internationale kampioenschap.

Frank Hosmar (Haarle) is geselecteerd met Alphaville (v.Sandreo). Dit zevenjarige paard krijgt goede scores van de juryleden. Dit zijn Frank’s eerste Paralympics. Frank brengt ook de nodige internationale ervaring mee. Hij nam twee jaar geleden met succes deel aan de Wereldruiterspelen in Kentucky. Individueel won Frank met zijn paard Tiësto zilver en brons en werd vierde met het team.

Bondscoach Jeannette Wolfs heeft met haar team op 10 en 11 augustus de laatste praktische training in Ermelo als voorbereiding op de Spelen. Als teamveterinair is Brenda Hoogelander aangesteld.

Foto Gert Bolmer door: www.melissen.net

11 reacties aanLonden, here we come!