Categoriën

Archief

Goed resultaat tijdens CHIO – update

Zoals in het eerdere korte bericht van vandaag al aangekondigd bij deze een wat uitgebreider verslag van de laatste observatiewedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam. Was het amper twee weken geleden tijdens het NK al elke keer vroeg dag, dit keer ging de wekker om 04:00. Die van mijn ouders nog een stuk eerder. Die vertrokken om 03:00 uit Den Ham om in Best een trailer aan te koppelen en samen met Miranka, groom Femke en mij rond 07:00 uur aan te komen in Rotterdam.

Eenmaal daar aangekomen begon het inmiddels bekende spelletje ‘waar moeten we precies zijn’. Ondanks dat we duidelijk aangaven dagdeelnemers te zijn wilde de parkeerwacht de trailers toch echt bij de stallen hebben. Dat hadden we al een keer eerder meegemaakt dus na enig aandringen werden we dan toch het bos ingestuurd, maar dat was in dit geval ook waar we zijn moesten. Dat betekende dan weer niet dat je dan ook dicht bij de ring was, daar was zoals gewoonlijk tijdens het CHIO nog weer een flinke wandeling voor nodig. Gelukkig waren we daar op voorbereid en waren we dus ruim van tevoren aanwezig en kwam de vouwfiets dus weer goed van pas. We waren dan ook ruim op tijd voor het verkennen van de baan, waar Florencia mocht blijven zodat Miranka kon beginnen met het losrijden en Vorman nog even terug kon op de trailer.

Het losrijden met Fien ging niet helemaal zo soepel als we graag zouden willen, waarschijnlijk omdat ze hengstig was. Het losrijden mocht dan wat minder gaan, we weten inmiddels wel steeds beter hoe we haar in de ring zo goed mogelijk voor moeten stellen, en dat lukte heel behoorlijk vandaag. Het beeld en het tempo blijft steeds mooier. Het achterwaarts blijft nog moeilijk in de wedstrijdbaan maar ook daar boeken we vooruitgang. Dit was dus gelukkig ook te zien in de score van 69,8%. Twee procent boven mijn hoogste score in deze proef tot nu toe. Natuurlijk moet die score nog (veel) verder omhoog, en dat zit er ook zeker in. Maar voor de tijd die we nu met haar rijden moeten we denk ik heel tevreden zijn. Ook al omdat ze voordat ze bij ons op stal kwam al een tijdje niet meer actief was geweest in de wedstrijdsport. In die zin is het ook erg jammer dat deze laatste observatiewedstrijd nu al werd gehouden en niet zoals gepland half juli, die extra tijd hadden we goed kunnen gebruiken. We trainen natuurlijk hoe dan ook gewoon verder om hopelijk de stijgende lijn zo door te kunnen trekken.

Toen ik uit de baan kwam met Florencia hadden Femke en mijn vader Vorman al van de trailer gehaald en gepoetst, zodat het zadel weer overgeheveld kon worden en Miranka aan de slag kon. Vorman had ‘s ochtends vroeg nog een behoorlijk ochtendhumeur, maar daar was tijdens het losrijden niets meer van te merken. Ze werkte zoals altijd weer heel fijn mee en was vandaag ook weer meer actief van zichzelf. Wat dat betreft is het altijd best even omschakelen tussen haar en Florencia. Met Vorman ging ik echt de ring in met het idee om alles eruit te halen wat er vandaag in zat met het oog op Londen. En ik kan denk ik wel zeggen dat we op wat kleine dingetjes na heel weinig hebben laten liggen. Ze was lekker actief en voorwaarts met een mooie aanleuning, en ik kon haar heel lekker door de proef sturen. Het halthouden mocht nog net wat mooier maar verder was ik heel tevreden en het zou blijken de jury’s ook. De score met Vorman kwam uit op 71,27%, goed voor een derde plaats achter Petra van de Sande en Sanne Voets (alle grades werden in handicap verreden). In vergelijking met Mannheim was de score misschien wat aan de lage kant, maar verder kan ik denk ik tevreden terugkijken op de proef van zowel Vorman als Florencia.

De bondscoach en de KNHS zijn zich nu aan het beraden over de voordracht aan NOC*NSF welke vier ruiters in het team gaan komen. Naar verwachting wordt die voordracht morgen of vrijdag bevestigd, en vervolgens zaterdag om 17:30 tijdens een persconferentie op het CHIO officieel bekend gemaakt. Vlak daarna zal er dus waarschijnlijk wel een bericht op deze site verschijnen, of het nu positief of negatief voor mij uitvalt. Tot die tijd blijft het dus noodgedwongen nog even stil wat dat betreft. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan, en nu kan ik even niets meer dan hopen op een herkansing voor het EK van vorig jaar…

3 reacties aanGoed resultaat tijdens CHIO – update