Categoriën

Archief

Met Florencia opgenomen in B-kader

De KNHS heeft zojuist onderstaand persbericht uitgegeven. De team test in Mannheim was ruimschoots onze tweede A-kader score, helaas kwam ik in de individuele proef 0,3% tekort om meteen met Florencia te worden opgenomen in het A-kader. We blijven natuurlijk hard werken om de stijgende lijn van de afgelopen tijd door te zetten, en dan heb ik er alle vertrouwen in dat die laatste benodigde A-kader score er ook wel gaat komen.

Frank Hosmar en Gert Bolmer in kader

11 mei 2012

Gert Bolmer - Triumph

ERMELO (KNHS) –Tijdens de internationale driesterrenwedstrijd afgelopen weekend in het Duitse Mannheim behaalde de Nederlandse Para-dressuur equipe prima resultaten. Frank Hosmar (Haarle) en Alphaville reden zich in Mannheim in het A-kader, voor Gert Bolmer (Den Ham) is Florencia zijn derde paard in het kader.

Een grote Nederlandse delegatie reisde af naar Mannheim en liet daar een visitekaartje achter voor Nederland. Frank Hosmar behaalde in Grade IV met zijn paard Alphaville (v.Sandreo) de tweede plaats in de Team Test met maar liefst 72,240%. In de Individuele Test eindigde hij op een eerste plek met een score van 75.161%. Dit was voor deze combinatie meer dan voldoende om opgenomen te worden in het A- kader. Met zijn andere A-kader paard Tiësto (v.Jazz) bezette hij respectievelijk de vierde en tweede plaats. Daarnaast sloot hij de kür met Tiësto winnend af.

Gert Bolmer (foto) had ook twee paarden meegebracht naar Mannheim. In Grade II behaalde hij in de team test een score van 71.11% met zijn nieuwe merrie Florencia (v.Freudentanzer). Deze derde kaderscore bezorgt hem een plek in het B-kader.

Het Nederlandse team werd in Mannheim tweede in de landenwedstrijd en deed daarmee een belangrijke stap richting de Paralympics in Londen, ook omdat zeven combinaties vormbehoud toonden of aan de kwalificatie-eisen voldeden.

Actuele samenstelling kaders Para Equestrian Dressuur:

A- kader:
Tessa Baaijens (Goes) – Riana
Gert Bolmer (Den Ham) – Triumph / Vorman
Janine Boudens (Kattendijke) – Nickey
Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Toermalijn
Frank Hosmar (Haarle) – Tiësto / Wallstreet Shuffle / Alphaville
Petra van de Sande (’s-Gravenhage) – Toscane / Valencia Z
Demi Vermeulen (Zevenaar) – Chiara H
Sanne Voets (Berghem) – Vedet PB

B- kader:
Gert Bolmer (Den Ham) – Florencia
Nicole den Dulk (Susteren) – Fifty Fifty
Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Versace Alegro
Maarten van Stek (Hoofddorp) – William DH

Het is niet meer mogelijk om te reageren.