Categoriën

Archief

Nog 100 dagen…

[Not a valid template]En dan barst het geweld voor de tweede keer los in Londen, als zeventien dagen na de sluiting van de Olympische Spelen de Paralympische Spelen worden geopend. Deze Paralympics zullen wederom de grootste zijn tot nu toe, met in totaal 165 deelnemende landen en 4200 sporters. De voorloper van het huidige op één na grootste sportevenement ter wereld begon ‘maar’ 64 jaar geleden met zestien oorlogsveteranen bij het Engelse Stoke Mandeville Hospital. In die tijd is er een enorme inhaalslag gemaakt ten opzichte van de veel oudere Olympische ‘broer’, en die lijkt voorlopig nog niet ten einde.

Voor wat betreft de paralympische dressuur is (helaas) nog niemand zeker van een plek in het team van vier personen, dat in Londen om de medailles gaat strijden. De selectieprocedure is begonnen met de wedstrijd in Mannheim twee weken geleden, en wordt voortgezet tijdens het NK dressuur in Hoofddorp van 6 t/m 10 juni. Dit zijn in principe tevens de twee wedstrijden waar aan de kwalificatienorm van NOC*NSF moet worden voldaan. Na de wedstrijd in Roosendaal half juli wordt pas het definitieve team bekend gemaakt, nog geen zes weken voor het daadwerkelijke vertrek naar Greenwich Park, waar alle hippische medailles verdeeld gaan worden. Genoeg te doen dus de komende tijd, waarin we alles op alles zetten om na de deceptie van vier jaar geleden dit keer wel voor de derde keer naar de spelen te mogen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.