Categoriën

Archief

Joyce Heuitink nieuwe bondscoach

De KNHS heeft via dit persbericht bekend gemaakt dat Joyce Heuitink vanaf 1 januari 2013 tot en met de spelen van Rio de bondscoach voor de Para-dressuur zal zijn. Joyce is geen onbekende in de aangepaste sport, zij trainde al een paar Belgische amazones, en was in die hoedanigheid ook aanwezig tijdens de Spelen in Londen. In onderstaand persbericht van de DVB Foundation is nog wat extra informatie toegevoegd:

Hippisch duizendpoot Joyce Heuitink (Arnhem) is met ingang van 1 januari 2013 de bondscoach bij de para-dressuur tot en met de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Tijdens de Spelen in Londen was Heuitink trainer van Belgische para-dressuurruiters.


Joyce Heuitink met Wup Foto website Joyce Heuitink

Joyce Heuitink (31) combineert goede communicatieve vaardigheden met internationale ervaring als trainer en is jurylid op Lichte Tour niveau. Onlangs maakte ze haar Grand Prix debuut met de bij de NRPS-goedgekeurde hengst Wup (Welt Hit II x Wolfgang). Ze komt ook uit in het ZZ-licht met haar merrie Apart Dancer (Quattro x Jazz).

Joyce Heuitink is op het moment nog parttime werkzaam bij het Anky Education Center waar ze verantwoordelijk is voor de module ‘E-Learning en Online Training Feedback’, maar dat is uiteraard niet te combineren met het full-time bondscoachschap.
“Ik was verrast door het telefoontje van de KNHS en heb Sjef om advies gevraagd voor ik met de KNHS in gesprek ging”, zegt Heuitink, “maar Sjef stond er helemaal achter als ik bondscoach para-dressuur zou worden! Toen de KNHS en ik het eens waren over het arbeidscontract heb ik dus in zeer goede verhouding mijn arbeidscontract met het Anky Education Center beëindigd. Mijn paarden blijven er nog gewoon staan en ik blijf er trainen, helemaal goed dus.”
Heuitink is vooral ook blij dat het bondscoachschap niet alleen coachen, maar ook het trainerschap gaat inhouden. “Het wordt een hele leuke uitdagende tijd, voorlopig tot Rio, en ik heb er veel zin in!”, besluit ze.

In 2001 was Joyce Heuitink Rabo Talent van het Jaar. Ze won acht medailles met Berkel I. Dancer op Europese jeugdkampioenschappen dressuur en was dressuurkampioene bij de pony’s voor ze met dezelfde Berkel I Dancer doorbrak bij de paarden.
Wie haar gezicht niet kent, zal wel haar stemgeluid herkennen: Joyce is ook paardensportverslaggever bij Eurosport.

(Bron: Pb KNHS, bewerking Claartje van Andel, www.dvbfoundation.nl)

Het is niet meer mogelijk om te reageren.