Categoriƫn

Archief

Geslaagde eerste dag, met mogelijkheden op meer

[Not a valid template]De eerste dag van het internationale concours in Roosendaal, en tevens observatiewedstrijd richting het EK, is voor ons behoorlijk goed verlopen. Al om half negen ‘s ochtends moesten we paraat staan voor de veterinaire keuring, en nadat alle paarden daar zonder problemen doorheen kwamen was het voor mij wachten tot half acht ‘s avonds alvorens ik eindelijk weer eens de wedstrijdring in mocht rijden. Het losrijden met Zenith, zoals het paard van Miranka officieel heet, ging alweer een stuk beter dan ‘de training’ thuis. Ik kon beter zitten waardoor het ook makkelijker was om lekker actief te blijven rijden.
We begonnen de proef voortvarend, en met de punten was ook helemaal niks mis. Helaas schrok Zenith tijdens de middendraf van een taxi die hard door de plassen op de weg vlak achter de ring reed. Met mijn pijnlijke val van twee en halve maand geleden onbewust nog in het achterhoofd reed ik in het vervolg van de proef te voorzichtig, waardoor ik de goede start van de proef geen vervolg kon geven. De score kwam uit op ruim 64%, ruim voldoende om te voldoen aan de FEI eis voor het EK, en er was nog meer dan genoeg ruimte voor verbetering, dus daar gaan we morgen voor!

Het is niet meer mogelijk om te reageren.