Categoriën

Archief

Moeilijke voorbereiding eist zijn tol

[Not a valid template][Not a valid template]Het is vandaag helaas niet gelukt de dag van gisteren een goed vervolg te geven. De schrikreactie van Zenith gisteren had veel punten gekost, en omdat het iedere keer dat ik met hem rij beter gaat was een B-kaderscore (66%) voor mijn gevoel niet onmogelijk. Zenith oogde ‘s ochtends bij het wandelen meer ontspannen dan gisteren en Marloes zorgde er weer voor dat hij keurig op tijd klaar stond.
Vandaag werd het jammer genoeg niet toegestaan om in de binnenbaan los te rijden, en hoewel het niet heel hard regende waren de omstandigheden in combinatie met de lage temperatuur behoorlijk lastig voor mijn spieren. Nou heb ik daar het liefst natuurlijk helemaal geen boodschap aan, en ik dacht door regelmatig even te gaan stappen genoeg over te houden voor in de ring. Net als gisteren ging het eerste deel van de proef prima, maar daarna moest ik jammer genoeg toch de tol betalen voor onze ‘bijzondere’ voorbereiding op deze wedstrijd. Vandaag bleek de periode dat ik niet heb mogen rijden te lang om nu al weer echt te kunnen presteren, ondanks alle moeite die we hebben gedaan om fit te worden. Mijn spieren verzuurden tijdens de proef compleet. Door de kou en de regen kreeg ik zoveel kramp dat ik Zenith zo ongeveer fijn kneep met mijn benen, waardoor hij ook niet meer kon snappen wat nou eigenlijk de bedoeling was. Ontzettend jammer en frustrerend, omdat we allebei heel erg ons best deden maar het er domweg niet in zat vandaag. Hopelijk zijn mijn spieren morgen voldoende hersteld om van start te gaan in de kür.

3 reacties aanMoeilijke voorbereiding eist zijn tol