Categoriën

Archief

Super afgesloten in Roosendaal

Het is gelukt om de wedstrijd in Roosendaal erg goed af te sluiten, en dat was na gisteren niet vanzelfsprekend. Mijn spieren leken behoorlijk hersteld toen ik opstond, en dus besloten we ervoor te gaan en Zenith klaar te maken voor de kür. Marloes en mijn ouders waren wederom druk in de weer zodat ik zoveel mogelijk mijn spieren kon sparen voor het rijden. Miranka kon het vandaag helaas niet halen om te komen helpen, maar gelukkig wilde Daphne Meulenbroek, die zelf ook lest bij Miranka en in Roosendaal onze ‘buurvrouw’ was Zenith voor me los rijden. Dat deed ze heel goed, en zelfs in twee instanties doordat de wedstrijd twee keer stilgelegd moest worden vanwege valpartijen, zover ik nu weet gelukkig zonder ernstige gevolgen.
Gisteren bleek ik achteraf mijn kruit al verschoten te hebben tijdens het losrijden wat me tijdens de proef duur kwam te staan. Daarom heb ik vandaag kort los gereden met veel stap tussendoor. Ook toen ik rond de wedstrijdbaan reed kreeg ik te maken met vertraging door overleg tussen de jury’s over de vorige proef. Doordat ik daarna opeens snel moest starten was het binnenkomen wat slingerend, maar na het halthouden kon ik er echt lekker aan rijden. Uiteraard had ik voor Zenith nog geen eigen kür, maar reed ik de kür van Triumph omdat ik die muziek heel goed ken, en dus makkelijk kon improviseren. Dat lukte prima waardoor ik mooi uitkwam uit de muziek, en doordat mijn spieren zich een stuk beter hielden hadden we ook geen enkele storing. Na afloop was ik dan ook meer dan tevreden. Ik wilde natuurlijk graag laten zien wat er gisteren niet uitkwam, maar Zenith deed zo zijn best dat hij beter verdiende dan mijn ongewild belabberde hulpen van gisteren. De score en plaatsing waren gelukkig beduidend beter, we eindigden als tweede met een hele mooie score van ruim 72%. Zelfs de op twee na hoogste score van alle Nederlanders. Een super afsluiting van een mooie en goed georganiseerde wedstrijd.

9 reacties aanSuper afgesloten in Roosendaal