Categoriƫn

Archief

Eindelijk opvolger voor Florencia

[Not a valid template]Met het ongeval van Florencia in november 2012 had ik alleen Vorman nog om te trainen en uit te brengen op wedstrijd. Vorman is een erg fijn en werkwillig paard, maar een tweede hangijzer in het vuur is toch altijd fijn, zeker met het oog op het EK in Denemarken dit jaar, en de wereldruiterspelen volgend jaar.
Het viel niet mee om een geschikte opvolger te vinden, die genoeg kwaliteiten heeft om goed te presteren op internationale wedstrijden en daarnaast een karakter heeft dat past bij mijn handicap. Ik dacht al relatief snel een opvolger gevonden te hebben, maar dat bleek jammer genoeg uiteindelijk toch tegen te vallen.

De voorbereiding van onze wedstrijd in Roosendaal verliep alles behalve soepel, maar het leverde me meer op dan enkel goede scores. Omdat ik op Vorman nog niet kon rijden vanwege mijn blessure aan mijn rug besloten we op het laatste moment naar Roosendaal te vertrekken met Zenith, het nieuwe paard van Miranka. Zenith heeft veel kwaliteiten en is daarnaast nog eens bijzonder werkwillig en braaf. Na twee keer een half uur trainen reden we de ring in en behaalden daar ruimschoots onze eerste doelstelling van 60% (FEI eis voor deelname aan het EK).
Het trainen, rijden en de wedstrijd met Zenith bevielen erg goed, en we besloten te kijken wat de mogelijkheden waren om met hem verder te kunnen rijden. Mede door de geweldige hulp van de DVB Foundation, Miranka en mijn ouders verschijn ik aankomende zondag in Almere aan de start met Vorman en tevens met mijn nieuwe aanwinst en opvolger van Florencia: Zenith.

 

3 reacties aanEindelijk opvolger voor Florencia