Categoriën

Archief

A-kaderscore met Vorman in Almere

[Not a valid template] [Not a valid template]Na de wedstrijd in Roosendaal was het vandaag tijd voor de wedstrijd in Almere. Voor het eerst sinds lange tijd verscheen ik weer met Vorman aan de start, en we hadden uiteraard ook mijn nieuwe paard Zenith meegenomen.

Als eerste reed ik Zenith. Miranka had hem fijn getraind en ook met losrijden liep hij lekker. We gingen met een goed gevoel en ontzettend veel zin de ring in. Het eerste gedeelte van de proef ging goed, al weer een stuk beter als in Roosendaal. Zenith begint mijn beenhulpen steeds beter te begrijpen en blijft daardoor meer actief in de proef. We konden lekker voorwaarts de oefeningen rijden. Tijdens de slangenvolte merkte ik dat Zenith zijn aandacht verloor. Er liep een grote Dalmatiër los rond de ring te springen, door het hoge gras. Zenith kon dit echt niet thuisbrengen en werd even van zijn stuk gebracht met een storing tot gevolg. Ook tijdens het halthouden voor het achterwaarts kwam de hond weer langs, en dit maal dichterbij. Dit maakte ook het achterwaarts lastig.
Ondanks dat was ik tevreden dat ik mijn proef uit kon rijden, en Zenith weer bij de les kon krijgen. De punten vielen door de storing behoorlijk tegen, 62,43 %.

Een uur later was het tijd voor de proef met Vorman. Tijdens de trainingen zijn we overgeschakeld op een stang- en trenshoofdstel. Het maakt de aanleuning een stuk makkelijker en Vorman blijft hierdoor beter bergop en actief lopen. Tijdens het losrijden liep ze al erg fijn, en dit zette zich gelukkig ook goed door tijdens onze proef. Ze liep actief, lette ontzettend fijn op en liet zich goed bewerken. De score mocht er zijn, maar liefst 69,04% en daarmee opnieuw een A-kader score en de hoogste score van de dag. We konden dik tevreden huiswaarts!

Tijdens de proef van Zenith moest Vorman opgezadeld worden, daarom helaas geen foto’s van Zenith.

4 reacties aanA-kaderscore met Vorman in Almere