Categoriën

Archief

Frank Hosmar wint KNHS Para Dressage Trophy

Gisteravond werd de finale van de KNHS Para Dressage Trophy verreden. Waar woensdag tijdens de verplichte proef Sanne Voets nog de beste was, won Frank Hosmar de kür en eindigde hij als eerste in de eindstand van de finale, die in een vol stadion werd verreden. Onderstaand het persbericht van de KNHS:

ROTTERDAM (KNHS) – In de hoofdpiste van het CHIO Rotterdam werd voorafgaande aan de Kür de finale van de KNHS Para Dressage Trophy 2012 – 2013 verreden, die mogelijk wordt gemaakt door de Rabobank Foundation. Frank Hosmar (Haarle) stuurde zijn paard Alphaville naar een afgetekende overwinning, voor Demi Vermeulen (Zevenaar), die met Vaness tweede werd, terwijl Sanne Voets (Rosmalen) met Vedet PB als derde eindigde. “Ik ben heel erg blij met deze overwinning, waar ik samen met mijn coach Adelinde Cornelissen keihard voor heb getraind”, aldus Hosmar, nadat hij de uitslag hoorde.Zes combinaties gingen in deze finale wedstrijd van start en van deze zes scoorde Hosmar in de tweede wedstrijd, de Kür op muziek, net boven de tachtig procent. “In de Kür ging het allemaal heel goed, alleen aan het einde raakte ik iets voor op de muziek”, vertelde Hosmar, die zich bijzonder ingenomen voelde met het feit dat deze wedstrijd in het hoofdstadion werd verreden. “Voor ons is deze wedstrijd ook een voorbereiding op het EK in het Deense Herning en dan is het heel fijn als de paarden al eens zo’n indrukwekkend stadion zijn binnengereden. Ik vond het echt fantastisch om hier te kunnen rijden en eerlijk is eerlijk, voor mij is daarmee een droom uitgekomen”, aldus Hosmar. In de ogen van de winnaar werden vooral de appuyementen en de wissels door hem heel goed uitgevoerd. “We hebben daar in de training en in de voorbereiding op deze wedstrijd heel veel aandacht besteed en ik had het gevoel dat deze inspanningen in deze rit werden beloond”. De mening van Frank werd volledig gedeeld door de voorzitter van de jury, Jacques van der Harst. “De gehele Kür van Frank zag er heel gemakkelijk uit. In de appuyementen toonde Alphaville zich perfect gebogen en ging heel goed geschaard door de baan. Belangrijk daarbij is ook dat het paard in verhouding gebogen en gesteld was. Daarnaast waren de eenvoudige wissels die Frank ons voortoverde bijna perfect en daar heb ik negens voor kunnen geven. Frank Hosmar en Alphaville zijn echt een volledig op elkaar ingespeelde combinatie, waarbij het paard ook nog eens uitblinkt in takt en regelmaat. In mijn ogen was de score van dik 80% dan ook dik verdiend”, aldus Van der Harst.Demi Vermeulen is in de ogen Van van der Harst de laatste maanden echt goed gaan rijden. “Demi heeft erg veel progressie geboekt en het ziet er allemaal zeer vanzelfsprekend uit. De aanleuning is steeds mooi en afgezien van een paar kleine hakkeltjes in de draf een hele fijne proef. Voor mijn gevoel twee toppers”, aldus de voorzitter van de jury. Sanne Voets had in de hoofdpiste wat last van de slechte weersomstandigheden, waardoor Vedet PB vooral in de verzamelde onderdelen iets last kreeg van spanning. “Naar mijn mening heeft Sanne in bijvoorbeeld het halthouden en de stap door die spanning duidelijk punten laten liggen. De draf en de galop waren wel weer fraai, maar als je de strijd aan moet binden met twee zulke toppers, dan kun je je deze foutjes niet permitteren, want de anderen zijn gewoon te goed”.

Jacob Melissen, in opdracht van de KNHS

Het is niet meer mogelijk om te reageren.