Categoriën

Archief

Vandaag keuring van de paarden op EK

Het EK para dressuur in het Deense Herning gaat vandaag officieel van start met de keuring van de paarden. De Nederlandse paarden zijn zondagochtend vroeg vertrokken, en allemaal fit aangekomen in Denemarken. Miranka is zondagavond met haar paard Ubelisk en Israëlische stalgenoot Yonatan Dresler vertrokken voor de 800 km lange reis, en ook zij zijn heelhuids aangekomen.
De keuring van vandaag betekend automatisch dat mijn rol als eventuele reserve uitgespeeld is. Een combinatie mag gewisseld worden tot de aanvang van de keuring, maar mocht er nu nog een paard of ruiter geblesseerd uitvallen is de tijd domweg te kort om nog op tijd in Denemarken te komen. Zoals ik eerder al schreef weet ik hoe het is om op het laatste moment af te moeten haken, en dat gun je niemand. Zonder iemand dergelijke ellende toe te wensen was ik maar wat graag in gevallen als reserve. Op dit EK wordt voor het eerst de aangepaste dressuur geïntegreerd met de reguliere dressuur en het springen, net zoals dat eerder bij de wereldruiterspelen in Kentucky al het geval was, en dat beviel wat mij betreft erg goed. Het was daarnaast een mooie gelegenheid geweest om ons te revancheren voor alle pech met Vorman tijdens de Paralympics in Londen vorig jaar, waardoor we er niet uit konden halen wat er op dat moment eigenlijk in zat. Dit jaar hebben we na mijn val met bijbehorende blessure eind februari alles uit de kast gehaald om weer  zo snel mogelijk fit te worden. Dat is meer dan gelukt, sinds mijn rentree met Vorman begin juni reed ik in iedere proef zeer ruime A-kader scores, zowel nationaal als internationaal. Een prestatie die dit seizoen hooguit door een enkeling is geëvenaard, maar jammer genoeg bleek het toch niet voldoende voor een plek in het EK team.

Vanaf deze plek wens ik Demi, Ellen, Frank, Nicole en Sanne ontzettend veel succes toe. In Londen misten we een teammedaille op een haar, maar zowel de Nederlandse afvaardiging als de concurrentie is nu heel anders. In vrijwel alle grades missen combinaties die in Londen in de top stonden, dus wellicht biedt dat mogelijkheden. Alle informatie over de para dressuur tijdens dit EK is hier te vinden.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.