Categoriën

Archief

Rondje Instructie: van basissport tot Paralympische Spelen

Toppers geven uitleg in KNHS Rondje Instructie ‘Aangepast Sporten’

Ermelo (KNHS) – Op vrijdagavond 8 november organiseert de KNHS een Rondje Instructie gericht op sporten met een beperking. Wil je meer weten over aangepast sporten of wil je geïnspireerd raken door mensen met een beperking die paardensport beoefenen, dan is deze avond echt iets voor jou. Europees kampioene Sanne Voets, bondscoach Joyce Heuitink, Coby van Baalen, wereldbekerwinnaar Koos de Ronde, Demi Vermeulen en Nicole den Dulk zijn grote namen die deze avond meewerken.

Het rondje instructie wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. Er wordt door uitleg gegeven over de classificatie, de verschillende grades en je voorbereiding op wedstrijden door Coby van Baalen.

Als eerste amazone komt Paralympisch kaderlid Nicole den Dulk in de baan met haar instructeur Chris Haazen. Nicole heeft in augustus met haar paard Fifty Fifty deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Herning en traint fysiek erg hard om te kunnen paardrijden. Zij vertelt hoe zij traint en legt uit welke hulpmiddelen en technieken ze gebruikt bij het paardrijden.

Bondscoach Joyce Heuitink gaat met Rabo regiotalent Amey Wagenaar aan het werk. Joyce vertelt wat zij graag ziet bij een combinatie en legt uit wat het verschil is in trainen voor een reguliere wedstrijd en trainen voor een wedstrijd. Ook geeft Joyce een toelichting over het Rabo Talentenplan. Natuurlijk kijkt Joyce ook vooruit naar de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, waar zij afgelopen maand al een eerste werkbezoek bracht.

Paralympisch kaderlid Demi Vermeulen komt hierna met Coby van Baalen in de ring. Demi traint al geruime tijd bij Coby en zij laten zien hoe zij met behulp van Coby al twee keer deelnam aan de Europese kampioenschappen. Maar ook de hulpmiddelen die door Demi gebruikt worden komen aan bod. Vervolgens wordt het zeker genieten van de Pas de Deux die B-kaderlid Para Equestrian Dressuur Glasten Krapels en B-kaderlid Dressuur Senioren Marlies van Baalen laten zien.

Na de pauze wordt uitgebreid aandacht besteed aan het mennen. B-kaderlid mennen Aad van Marwijk verschijnt in de baan met internationaal vierspanrijder en Wereldbekerwinnaar Koos de Ronde. Aad legt uit wat hij na zijn ongeluk nog wel en niet kan en hoe hij met de aanwijzingen van Koos probeert het Wereldkampioenschap in 2014 haalbaar te maken.

De avond wordt op bijzondere wijze afgesloten met de Kür op muziek van Europees Kampioene Sanne Voets en haar paard Vedet PB. Sanne heeft afgelopen zomer goud gewonnen in Grade III met haar zelfgemaakte Kür op het EK in Herning.

Kortom een interessant programma voor iedereen die meer informatie wil over het aangepast sporten. Kom en laat je inspireren!

Het rondje instructie wordt gehouden in de Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur. De entree is € 15,- per persoon. Wil je deze avond bijwonen dan kun je de toegangskaarten via internet bestellen en via Ideal betalen. Heb je nog vragen? Mail dan naar accommodaties@knhs.nl.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.