Categoriƫn

Archief

Mooi resultaat in Ammerzoden

[Not a valid template]Vandaag was de eerste selectiewedstrijd voor de Para Dressuur Trophy waarvan de finale zal worden gehouden tijdens Jumping Amsterdam.

Afgelopen donderdag hadden we nog een goede training bij bondscoach Joyce Heutink, waarbij we onder andere de keertwendingen nog eens goed onder de loep namen. Ook Miranka zette weer alles op alles om Vorman zo goed mogelijk aan de start te kunnen laten verschijnen. Het was allemaal zeker de moeite waard.

We hoefden niet voor dag en dauw ons bed uit. Om acht uur vanochtend waren we op stal op Vorman te vlechten, haar benen te wassen en klaar te maken voor de reis. Het was bijna een thuiswedstrijd voor ons in vergelijking met plaatsen waar we eerder al geweest zijn. Met drie kwartier rijden waren we op de plaats van bestemming. De organisatie had alles weer netjes voor elkaar. Het was rustig bij het losrijden en Miranka kon dan ook lekker met Vorman aan de slag. Het zag er goed actief maar ook mooi ontspannen uit en ik had dan ook veel zin om zelf op te stappen.
Daar moest ik echter vanwege de kou zo lang mogelijk mee wachten, en ik stapte dan ook pas op toen de tijd van Miranka er op zat. Het losrijden ging ook bij mij erg fijn. Vorman had er zin in, was goed bij de les en lekker actief.

De eerste proef begon goed. We kwamen met veel activiteit de ring binnen en de eerste paar onderdelen gingen geheel foutloos. Het kwam dan ook als een totale verrassing dat de bel ging en ik mijn proef moest afbreken. Al snel bleek dat de jury de verkeerde proef voor zich had liggen. Erg jammer, want het duurde vrij lang voor de juiste papieren er waren. Die tijd was voor mijn spieren niet erg fijn, maar er zat niets anders op dan het hoofd koel te houden en fris opnieuw aan de proef te beginnen. Dat lukte gelukkig goed. De aanleuning had wat stiller mogen zijn en we hadden een kleine communicatiefout, maar de tact in de draf was weer wat beter als tijdens onze laatste wedstrijd in Meerdonk. Ook liep ze wat meer gesloten en kon ik haar mooi bovenin houden. Met een tevreden gevoel kwam ik de ring uit.

Doordat ik er al langer op zat dan gepland was het vooral belangrijk mijn spieren zoveel mogelijk rust te geven. Terwijl Vorman even mocht bijkomen aan de lange teugel nam ik de volgende proef nog even door, waarna ik haar weer aan het werk zette voor de individuele test.
Deze ging zonder oponthoud aan de start en ik kon mooi actief naar voren blijven rijden. De aanleuning was beter als in de eerste proef en de keertwending, waar we donderdag zo op hadden geoefend, ging prima.

Het resultaat was erg goed. De eerste proef bracht ons een tweede plaats achter Rixt van der Horst met haar paard Uniek. De tweede proef was goed voor een eerste plaats, gevolgd door Nicole van den Dulk met Fifty Fifty en Rixt van der Horst. We konden met een goed gevoel op weg naar huis. Morgen heeft Vorman een welverdiende vrije dag, maar daarna gaan we lekker aan het trainen voor de wedstrijd op 7 december die gehouden wordt in Zuidwolde.

5 reacties aanMooi resultaat in Ammerzoden