Categoriën

Archief

NK in Breda tijdens Breda Hippique

Het stond al een tijdje in de wedstrijdkalender op deze site, maar nu heeft de KNHS het ook officieel bekend gemaakt: het Nederlands Kampioenschap dressuur voor de aangepaste sport wordt verreden op 5 september tijdens Breda Hippique. Volgens het persbericht wordt er echter niet om de NK titel gestreden in grade II. Waarom niet is op dit moment een groot raadsel, we gaan er voorlopig maar vanuit dat het een vergissing betreft.

Hoewel de planning van de wedstrijd niet ideaal is (1,5 week na terugkomst van het EK in Noorwegen), is het een goede zaak dat er in ieder geval weer een NK gehouden wordt. Vanwege te weinig deelname of het niet organiseren van een NK, ben ik officieel nog steeds regerend Nederlands kampioen in grade II. Dat klinkt natuurlijk best goed, alleen is het jammer dat dat al sinds 2006 is.  Hopelijk verschijnen er in alle grades voldoende deelnemers aan de start zodat er ook daadwerkelijk Nederlands kampioenen gehuldigd kunnen worden.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.