Categoriën

Archief

Brons voor Frank, zilver voor Petra

Vandaag werd het EK zoals altijd afgesloten met de kür op muziek. Joyce mocht vandaag als eerste de ring in maar had letterlijk en figuurlijk een valse start. De muziek stond ontzettend hard en Let’s Go moest voor de speakers langs om in de ring te komen. Dat leverde ontzettend veel spanning op die Joyce er maar moeilijk weer uit kreeg. De proef was dus eigenlijk na de intro al verpest en de score viel dan ook erg laag uit. En dat alles terwijl we gisteravond allemaal een soundcheck hadden gedaan zodat iedere deelnemer zelf het volume kon bepalen.

[Not a valid template]Glasten mocht net als alle andere dagen ook weer vroeg de ring in, grade III werd in de binnenbaan verreden omdat twee ringen naast elkaar buiten met een kür op muziek natuurlijk niet echt praktisch is. Helaas stak ook vandaag weer spanning de kop op bij Matador en hoewel Glasten er goed aan bleef rijden viel de score toch weer lager uit dan waarop vooraf was gehoopt.

Frank ging als derde voor Nederland de ring in en reed wederom een tandje beter als de dag ervoor. Tiësto was nog wat relaxter waardoor Frank er meer aan kon rijden, met als uiteindelijk resultaat een hele mooie bronzen medaille.

Yvette had Uzarro vandaag wederom fijn aan het lopen en was klaar om de strijd voor de medailles aan te gaan. Helaas waren er juist voor haar proef problemen met de geluidsinstallatie. Nadat Yvette dus met vertraging kon beginnen werd er tijdens de proef nog door iemand langs de ring geknutseld aan de installatie waar Uzarro zich wezenloos van schrok. Hoewel Yvette verder een nette proef neerzette waren de medaillekansen verkeken en eindigde ze op een 7e plaats. Ik kan denk ik gerust zeggen dat het hele team aan niemand een medaille meer gunde dan aan Yvette maar het mocht helaas niet zo zijn.

[Not a valid template]Hoewel het bepaald niet makkelijk ging heb ik vandaag denk ik om te zien mijn beste proef gereden met Winny. De ring was voor de kür verlegd en al bij de start van de kür voelde Winny gespannen. Hierdoor bleef hij er echter wel beter aan trekken en ik kon de spanning aan de goede kant van de streep houden. Uiteindelijk heeft de artistieke beoordeling (met daarin o.a. verwerkt de moeilijkheidsgraad) er waarschijnlijk voor gezorgd dat de uiteindelijke plaatsing niet echt meeviel. Ik werd 8e net achter Yvette.

Petra was weer de laatste Nederlander vandaag. Ze reed een goede proef maar naar eigen zeggen net iets minder flitsend als gisteren. De jury was het daar blijkbaar mee eens, vandaag won de Duitse Angelika Trabert het goud en moest Petra genoegen nemen met zilver.

Hiermee kwam een voor Nederland in het algemeen succesvol verlopen EK ten einde. Voor het eerst sinds de Paralympics van Athene in 2004 is er weer een medaille gewonnen met het team. Daarnaast dateert de laatste gouden medaille van de Paralympics van Sydney in 2000. Later deze week volgt nog een algemene terugblik met als het goed is meer foto’s.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.