Categoriën

Archief

Petra wint goud, het team brons!

Petra heeft met Toscane vandaag de gouden medaille gewonnen in grade II. Daarnaast heeft het team de bronzen medaille gewonnen, net voor [Not a valid template]het Belgische team en zoals verwacht achter Engeland en Duitsland.

Glasten mocht net als gisteren weer het spits afbijten. Zowel ruiter als paard waren vandaag wat gespannen waardoor de hele proef te terughoudend was. Dit leverde ook vandaag weer de 9e plek op, dit keer met een score van 62,8%. Frank reed met Tiësto vandaag een veel meer ontspannen proef met alleen hier en daar nog wat kleine ‘dingetjes’. Hij stond tot de laatste ruiter op een bronzen positie maar helaas knikkerde de Deen Henrik Sibbesen hem op het laatste moment alsnog van het podium. Joyce reed net als gisteren een hele degelijke proef en was ook nu na afloop dik tevreden. Haar proef was net als gisteren goed voor een 11e plaats.

Yvette mocht als eerste amazone in grade II aan de slag. Ze reed een mooie proef die werd gewaardeerd met een 4e plaats en 68%, wat natuurlijk ook van belang was voor het landenteam. Daarna was ik zelf aan de beurt, we hadden er bewust voor gekozen om vandaag wat feller los te rijden en er echt voor te gaan. Dit is helaas maar ten dele gelukt in de ring. Winny was wederom wat afgeleid waardoor hij niet altijd even goed reageerde op de hulpen en dan is het erg moeilijk om een hele nauwkeurige proef neer te zetten zoals in grade II nodig is. Ik heb gereden voor wat ik waard was en Winny was duidelijk beter voorwaarts als gisteren maar ik moest ontzettend hard werken om hem door de proef te sturen, en dat zie je dan toch terug in de punten.  Ik werd uiteindelijk 6e met een score van 66,455%. Eigenlijk moet ik hier heel tevreden mee zijn want hij is nog zo jong, ik rij hem nog geen half jaar en de wedstrijdring is voor Winny gewoon niet ideaal, en het lukt mij nu nog niet om hem daar dan goed genoeg doorheen te rijden. Maar ja omdat hij ook in Eindhoven heeft laten zien dat hij wel kan presteren in een drukke, rumoerige omgeving blijft toch een beetje het gevoel hangen dat er meer in had gezeten.

Petra moest vandaag als laatste starten en volgens de berekeningen moest ze ruim 70% rijden om Nederland op brons te zetten, waarna we nog afhankelijk waren van het resultaat van de laatste Belgische amazone. Petra reed een hele sterke proef met een mooie constante aanleuning, alleen bij het juryhokje bij E was Toscane wat kijkerig, zonder dat dat echt fouten opleverde. Haar proef werd beloond met 72,364%, een voorlopige eerste plaats, met de Duitse Angelika Trabert (die gisteren de hoogste score haalde) als laatste starter. Angelika begon haar proef sterk en stond na de eerste onderdelen bovenaan, gedurende de proef verloor haar paard echter impuls en slopen er wat kleine foutjes in waardoor haar score onder die van Petra zakte en het goud binnen was.[Not a valid template]

Even later reed de laatste Belgische combinatie haar proef, zij moest gaan beslissen of het brons naar Nederland of België zou gaan. Ze scoorde veel beter dan gisteren waardoor het nog even spannend werd, maar uiteindelijk wonnen wij de bronzen medaille met nog geen 1% verschil.

Morgen staat als laatste de kür op muziek op het programma, ook hier kunnen weer medailles worden gewonnen. Normaal gesproken is mijn kür met Winny op dit moment nog te eenvoudig om in dit deelnemersveld voor een medaille te kunnen gaan. Mijn doel is vooral om Winny weer een tandje beter als vandaag door de ring te sturen, als dat lukt ben ik tevreden en dan moeten we maar zien wat dat oplevert.

3 reacties aanPetra wint goud, het team brons!

 • Annette

  Hoi Gert,

  Gefeliciteerd met de zesde plaats (smijt niet meteen die noorse kronen over de balk :-). Natuurlijk ook met de bronzen medaille van het landenteam. Veel succes met de kur morgen.

  Groetjes Annette en Joost.

 • Irena Libregts

  Hoi Gert,

  Gefeliciteerd met de 6e plaats en natuurlijk met de landenteam brons toppie!!
  Nou laat ze morgen maar een poepie ruiken met de kur!!

  Succes morgen,

  Groetjes Irena.

 • Die Noorse kronen over de balk smijten is allang gebeurd, het prijzengeld is omgerekend namelijk 60 euro. En aangezien een kleine baal hooi hier ruim 25 euro kost moet ik vandaag wel goud winnen om nog uit de kosten te komen :-). Maar goed we gaan er weer voor vandaag en dan zien we wel…