Categoriën

Archief

Nederlands team 5e na eerste dag

De eerste dag is voor het Nederlandse team wisselend verlopen. Glasten mocht vanochtend om 8:15 het spits afbijten. Hij en Matador begonnen de proef erg sterk, met veel zevens en achten. In het galop gedeelte kregen ze echter last van wat spanning, wat de rest van de proef een beetje bleef hangen waardoor de score uiteindelijk niet meeviel: 62,308 %.

Daarna was ik aan de beurt, we hadden Winny eerst nog even lekker gelongeerd en het losrijden ging eigenlijk prima. Mijn doel voor vandaag was in de eerste plaats een ontspannen proef rijden, in de ring waar ik moest rijden was best het één en ander te zien. Winny was braaf maar toch niet helemaal bij de les en had af en toe wat meer oog voor de omgeving als voor mij, wat voor slordigheden in de proef zorgde. Daar deed ik aan het eind van de proef zelf nog een schepje bovenop door halt te houden op X i.p.v. op G. Ik heb in al die jaren nog nooit een fout gemaakt in de proef en baalde dus ook als een stekker, maar aan de andere kant was dit achteraf gezien misschien wel het ‘beste’ moment om zo’n stommiteit uit te halen. Als het een medaille had gekost was het natuurlijk helemaal balen geweest. De uiteindelijke score was net geen 63%, voor zover ik me kan herinneren mijn slechtste internationale score ooit. Tot nu toe presteerden Winny en ik in de ring juist heel constant, en dan is het natuurlijk erg zuur als het er uitgerekend nu niet uitkomt.

Petra was daarna aan de beurt en reed een hele nette proef, Toscane was lekker ontspannen en ging fijn door de ring goed voor 68%. Petra was dan ook dik tevreden. Yvette was de volgende en liet ook een hele goede proef zien. Gedurende de proef schrok Uzarro van de militair die de protocollen op moest halen waarna hij eigenlijk alleen maar beter ging lopen. Yvette eindigde achter Petra met een score van 67,048% waar ze zeer tevreden mee was.
De proef van Frank was helaas niet zo goed als we van hem gewend zijn. Tiësto was vrij gespannen en hoewel Frank de proef verder netjes afwerkte zit er gewoon meer in dan er vandaag uit kwam. Frank haalde ondanks dat een percentage van 66%.
Joyce was de laatste van vandaag en reed gewoon een hele solide proef. Let’s Go liep lekker ontspannen en Joyce had zelf een fijn gevoel tijdens en na de rit. Haar proef was uiteindelijk goed voor 63,071%.

Met het landenteam staan we nu op de 5e plaats, achter Engeland, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen. Goud en zilver zijn normaal gesproken buiten bereik maar het verschil met Frankrijk is maar 2%, dat is geen onhaalbare kaart. Aan de andere kant zit België ons op de hielen, we moeten morgen dus volop aan de bak. Dat geldt natuurlijk nog het meest voor mijzelf. Morgen wil ik als het enigzins mogelijk is gewoon volop erin vliegen, een proef zoals vandaag is ook zonder verkeerd te rijden niet genoeg. Wordt wederom vervolgd…

2 reacties aanNederlands team 5e na eerste dag

 • Rick

  Hoi Gert,

  Jammer dat het niet helemaal zo is gegaan als je gehoopt hebt… Maar zoals je zelf al zegt. Morgen er gewoon volop tegenaan en meer dan je best kun je niet doen!!!

  Heel veel succes voor morgen.

  Gr Rick & Anja

 • Wilma

  Hai Gert,

  Toch jammer dat het niet helemaal goed is gegaan, maar Winny is nog jong. Ik hoop dat het vandaag beter is gegaan voor jou. Het al gekeken, maar de uitslag was nog niet bekend. Vol spanning wachten we af.
  We wensen je heel veel succes en ook namens pa en ma.
  Lieve groetjes van ons allemaal uit Hellendoorn.
  X