Categoriƫn

Archief

Verregende opening

Ik ben net terug van de opening op het wedstrijdterrein, gelukkig dus nog redelijk op tijd. De ceremonie stelde op zich niet zoveel voor, een paar toespraken van de voorzitter, de burgemeester en dat soort figuren, waarna het EK officieel geopend werd door de prinses van Noorwegen, waarvan ik de naam even kwijt ben. ‘s middags heeft ze ook een rondje door de stallen gemaakt en kwam echt met iedereen een praatje maken. Ze heeft zelf ook internationaal gesprongen en wist dus tenminste waar ze over praatte, dat is in dit soort gevallen wel eens anders :-). De opening werd trouwens nogal verpest door een ontzettende regen- en onweersbui, daar wordt de sfeer natuurlijk niet leuker van tijdens een opening die deels in de buitenlucht plaats had moeten vinden.

Ik moet morgen om 08:34 mijn proef rijden, dus de wekker gaat ergens rond 05:30. We willen Winny eerst nog even longeren en hij moet natuurlijk wel de kans krijgen om eerst nog wat te eten (wat voor mij overigens waarschijnlijk moeilijk gaat worden). Glasten moet nog eerder starten, om 08:18. Voor een compleet overzicht van de starttijden voor morgen en zaterdag en de uitslagen kun je kijken op http://www.paraem2009.no/publisher/publisher.asp?id=88

Als laatste dan nog even mijn eigen verwachtingen vooraf. Voor het landenteam denk ik dat Frank en Petra de kar zullen moeten gaan trekken, en als Yvette en ik dan presteren zoals we kunnen behoort een medaille tot de mogelijkheden. Individueel vind ik het moeilijk te zeggen, mijn klasse is de grootste van allemaal met 22 starts. En hoewel ik internationaal gezien de meest ervaren ruiter ben heb ik ook veruit het minst ervaren paard onder m’n kont. Mijn doel is om een proef neer te zetten zoals tijdens het CH Eindhoven, en dan hoop ik dat ik daar in zo’n groot deelnemersveld mee bij de eerste 6 kan komen. Aan een voorspelling voor de overige teamleden durf ik me eigenlijk niet te wagen… Zoals al gezegd zijn Frank en Petra denk ik het sterkst en kunnen ze voor een individuele medaille gaan, maar ja je bent natuurlijk ook afhankelijk van de concurrentie.

Hoe dan ook, bij de volgende update weten jullie wat het geworden is…

http://www.paraem2009.no/publisher/publisher.asp?id=88

1 reactie opVerregende opening

  • Petra Rietsnijder

    Heel veel succes voor jullie allemaal!!
    En de groetjes aan Glasten!

    TOITOITOI!!!

    Petra