Categoriën

Archief

Trainingsweekend EK selectie

Dit weekend kwam de EK selectie in Liempde bij elkaar voor een laatste gezamenlijke training voor vertrek richting Noorwegen. Op zaterdag reed iedereen zijn kür op muziek en vandaag stonden de team- en individuele test op het prgramma. De proeven werden beoordeeld en uitvoerig van commentaar voorzien door nationaal jurylid Ineke Jansen, zodat een ieder nog de puntjes op de i kan zetten voor over een krappe twee weken, wanneer de EK rond deze tijd alweer bijna voorbij zal zijn.

Zaterdag liep Winny tijdens het losrijden heel fijn en ging ik vol goede moed de ring in. Daar werd Winny echter gespannen en heb ik mijn proef na een snoekduik niet af kunnen maken. Vandaag ging het een stuk beter en kon ik een nette, ontspannen proef neerzetten. Voor in Noorwegen mag er nog een schepje bovenop maar we zijn denk ik op de goede weg, Winny is de afgelopen tijd verbeterd in zijn bewegingen en ik hoop dat we dat ook in de ring in Noorwegen kunnen laten zien.

Naast het rijden was er ook aandacht voor mental coaching, sportpsychologe Sanne Beijerman hield een interessante lezing. De onlangs aangestelde teamveterinair Brenda Hoogelander was beide dagen aanwezig om kennis te maken met het team en de paarden. Daarnaast kwam zaterdag nog een goede bekende langs in Liempde: Dorli Welp. Dorli schrijft regelmatig over de aangepaste sport in zowel Paard&Sport als De Hoefslag, en we hopen natuurlijk dat we daar de komende tijd ook weer in genoemd zullen worden. Ook zorgt Dorli ervoor dat de gegevens over de ruiters op de site van de KNHS up to date worden gemaakt.

Het was de bedoeling om ook een aantal foto’s online te zetten, maar doordat iedereen kort achter elkaar moest rijden is het helaas niet gelukt om foto’s te maken 🙁

Het is niet meer mogelijk om te reageren.