Categoriën

Archief

Kadereisen aangescherpt

De KNHS heeft bekend gemaakt dat de eisen om opgenomen te worden in het A- en B kader worden aangepast. In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt er geen overgangsregeling te zijn en is de periode waarbinnen opnieuw aan de eisen moet worden voldaan verkort van één jaar naar negen maanden. Voor mij persoonlijk heeft deze wijziging gelukkig geen gevolgen. Met zowel Trump als Winny voldoe ik aan de nieuwe eisen voor het A-kader.

Eisen kaderopname para equestrian dressuur aangescherpt

18 december 2009

Petra van de Sande

ERMELO (KNHS) – Bondscoach Jeannette Wolfs heeft in overleg met de Commissie Aangepast Sporten – sectie Topsport besloten de eisen voor kaderopname voor de para equestrian dressuur aan te scherpen.

Wolfs verkeert op het moment in een luxe positie dat steeds meer ruiters de limiet behalen om toe te treden tot het A- of B-kader. Hierdoor worden de kaders bovengemiddeld groot, waardoor de kaderleden niet zo optimaal getraind begeleid kunnen worden als wenselijk is.

Om opgenomen te worden in het A-kader dienen dressuurcombinaties per 1 januari 2010 in alle Grades binnen een cyclus van zes maanden op minimaal twee door de KNHS aangewezen wedstrijden voor kadervorming een score van 67% te behalen in de FEI Para Equestrian Individual Championship Test en/of Team Test. Voor opname in het B-kader geldt vanaf 1 januari een score van 65%.

Een combinatie zal een periode van negen maanden deel uitmaken van het kader. Om zich wederom te kwalificeren voor het kader dient de combinatie zich te herkwalificeren in deze periode van negen maanden volgens genoemde criteria.

Alle huidige kadercombinaties dienen op 1 januari 2010 aan de scherpere eis te voldoen om opgenomen te kunnen blijven in het kader.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.