Categoriën

Archief

NK toegewezen aan Outdoor Gelderland

De KNHS heeft, middels een persbericht op haar site, laten weten dat het NK dressuur aangepaste sport voor de komende twee jaar is toegewezen aan Outdoor Gelderland. In 2010 wordt van 10 t/m 13 juni gestreden om de nationale titels in De Steeg, gelijktijdig met het reguliere NK dressuur. Deze integratie is natuurlijk een hele mooie primeur. Daarnaast is het de eerste keer dat het NK voor de aangepaste sport over meerdere dagen wordt verreden.

NK’s eventing, reining en dressuur aangepast sporten 2010 bekend

21 december 2009

Ellen Kloos - Rovano Rex

ERMELO (KNHS) – Het KNHS-bestuur heeft het Nederlandse Kampioenschap Eventing senioren voor 2010 toegewezen aan Breda. De junioren en young riders rijden hun NK volgend jaar in Varsseveld. Het NK Reining, dat dit jaar zijn première beleefde, gaat in 2010 opnieuw onder regie van de KNHS Reining Vereniging plaatsvinden. Het NK Dressuur Aangepast Sporten gaat voor de komende twee jaar naar het Gelderse De Steeg.

Het NK Eventing vindt plaats van 2 – 5 september en wordt geïntegreerd in de internationale driesterren eventingwedstrijd van Breda Hippique. Deze datum valt goed in het seizoen wat betreft de wedstrijdplanning op weg naar de internationale kampioenschappen. Boekelo, waar het NK de afgelopen jaren was, vindt normaliter plaats na de internationale kampioenschappen waardoor de Nederlanders niet op volle sterkte aanwezig kunnen zijn . De titelstrijd voor de junioren (14-18jaar) en young riders (16 – 21 jaar) vindt plaats van 17 – 19 september in Varsseveld. Helvoirt, waar het NK vorig jaar werd verreden, is dit jaar gelijktijdig met het EK voor de junioren.

Het NK Dressuur Aangepast Sporten vindt van 10 -13 juni plaats tijdens Outdoor Gelderland en wordt hiermee geïntegreerd met het reguliere NK Dressuur.

Het NK Reining, onder regie van de KNHS-Reiningvereniging, staat op de kalender op 26 september. De locatie is nog niet bekend.

foto: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.