Categoriën

Archief

Selectieprocedure Jumping Amsterdam aangepast

De KNHS heeft noodgedwongen de selectieprocedure voor de kwalificatiewedstrijd van de ParaEquestrian Cup tijdens Jumping Amsterdam aangepast. De enig overgebleven selectiewedstrijd is op 9 januari in Zuidwolde. De winnaars in ieder grade tijdens die wedstrijd krijgen automatisch een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Ook kan, hoewel het niet in het artikel genoemd wordt, bondscoach Jeannette Wolfs waarschijnlijk een aantal wildcards uitdelen om het deelnemersveld in Amsterdam aan te vullen.

Aangepaste selectieprocedure KNHS-BMC Cup Jumping Amsterdam

22 december 2009

Yvette van Geenen Emmeloord

ERMELO (KNHS) – In verband met de weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag 19 december de competitiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup in Heinkenszand afgelast. De wedstrijd zou gelden als selectie voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. De KNHS heeft daarom besloten dat alleen de wedstrijd op zaterdag 9 januari in Zuidwolde geldt als selectiemoment.

In Zuidwolde ontvangt de winnaar van iedere Grade een startbewijs voor de kwalificatiewedstrijd aangepast sporten dressuur tijdens Jumping Amsterdam op vrijdag 22 januari. In de RAI rijden de combinaties een kür op muziek en wordt een totaalranking opgesteld, waarbij de beste twee deelnemers per kwalificatie worden uitgenodigd voor de finale op het CHIO in Rotterdam. In Maastricht verzekerden Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro -foto- en Sanne Voets (Berghem) met Vedet zich eerder dit jaar al van een finaleplaats.

Wedstrijdkalender
Selectiewedstrijd op 9 januari 2010 in Zuidwolde
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam 21-24 januari 2010

Selectiewedstrijd op 14 februari 2010 in Liempde
Selectiewedstrijd op 14 maart 2010 in Uden
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 25-28 maart 2010

Finale tijdens CHIO Rotterdam 16-20 juni 2010

Voor meer informatie en de competitiebepalingen: www.knhs.nl > aangepast sporten > competitie

BMC is initiatiefnemer voor de competitie voor aangepast sporten. Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen. Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. BMC besteedt tenminste 1 procent van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt door middel van de fairshare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. Door de rubriek Aangepast Sporten wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicapte sport binnen de reguliere sport. Samen naar beter.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.