Categoriën

Archief

Geplaatst voor finale ParaEquestrian Cup

De KNHS heeft zojuist een persbericht uitgegeven over de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. Daarin wordt ook bevestigd dat mijn vierde plaats van vrijdag een startplek voor de finale tijdens het CHIO in Rotterdam heeft opgeleverd.

Yvette van Geenen opnieuw de sterkste in KNHS-BMC Cup
25 januari 2010

BMC Cup Amsterdam 2010

AMSTERDAM (KNHS) – Yvette van Geenen (Ulft) bewees tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup op Jumping Amsterdam opnieuw de sterkste te zijn. Met het paard BMC Uzarro (v. Karandasj) scoorde de amazone in Grade II een totaalpercentage van 72.250%in de kür op muziek en overtrof daarmee haar prestatie in Maastricht twee maanden geleden.

De winnares was erg blij met haar prestatie: “Uzarro liep eerder al snel een beetje naar beneden, op de hand. Ik heb de afgelopen periode met Marlies van Baalen veel gewerkt aan de oprichting.
Uzarro voelt nu als een ander paard en hij was in Amsterdam veel meer voorwaarts. Ik ga me nu helemaal focussen op Den Bosch en ik hoop dat ik deze vorm vast kan houden. We gaan gewoon lekker verder!”
Door haar overwinning in de kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Cup in Maastricht is Van Geenen evenals Sanne Voets al zeker van een ticket voor de finale op het CHIO in Rotterdam.

Glasten Krapels (Halfweg) eindigde in de sfeervolle piste van Jumping Amsterdam met Matador in Grade III met een score van 71.833% op de tweede plaats en verdiende daarmee een startbewijs voor de finale. Ook de als vierde geplaatste Gert Bolmer (Den Ham) stelde met Triumph (v. Voltaire) in Grade II zijn startplaats voor de finale zeker.
Bondscoach Jannette Wolfs was zeer te spreken over de kwalificatiewedstrijd op Jumping Amsterdam:
”Een rubriek op een tijdstip direct na de wereldbeker is natuurlijk fantastisch voor de deelnemers. Dit is een enorme stimulans voor de ontwikkeling van de ruiters. Het is voor mij belangrijk om inzicht te krijgen in de houding van de ruiters, om te weten of ze mentaal bestand zijn tegen de druk van het presteren op wedstrijden van dit hoge niveau. Dit is heel belangrijk in de aanloop naar de wereldruiterspelen.”

Het is niet meer mogelijk om te reageren.