Categoriën

Archief

Uitreiking medaillebonussen

Na de kür van vrijdag, werd er op zaterdagavond ook nog op een andere manier aandacht besteed aan de aangepaste sport tijdens Jumping Amsterdam. De Rabobank reikte de medaillebonussen over 2009 uit, en voor het eerst waren er ook bonussen beschikbaar voor onze discipline. Dit betekende helaas niet dat iedereen als een rijk man/vrouw de RAI verliet, maar hieruit blijkt denk ik wel dat onze tak van sport steeds meer meetelt en serieus genomen wordt.

Rabobank reikt medaille bonussen uit
25 januari 2010

JM_Rabomedaillebonussen-groep

Tijdens Jumping Amsterdam zijn de medaille bonussen voor hippische sporters die in 2009 op internationale kampioenschappen eremetaal wisten te winnen uitgereikt. In een van de fraaie zalen van het Amsterdam RAI complex werden de winnaars ontvangen door de Rabobank en KNHS.

“De Rabobank is begonnen met de sponsoring van het talentenplan maar heeft haar sponsoring van de hippische sport inmiddels enorm verbreed waardoor er steeds meer mogelijk is gemaakt voor de paardensport”, vertelt Joep Bartels, manager van het unieke Rabo Talentenplan. “De Rabobank wil de paardensport over de gehele breedte steunen maar vindt het ook belangrijk dat er geld daadwerkelijk bij de sporters komt en stelt mede daarom de medaillebonussen beschikbaar.”
Ook van KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel waren er niets dan lovende woorden. Uiteraard voor de sporters die de medailles wonnen, maar ook voor alle krachten achter de winnaars. “ In steeds meer hippische disciplines doen we mee om de medailles, dat is uiteraard een eerste verdienste van de ruiters maar uiteraard vergeten we ook belangrijke personen als eigenaren niet.”
Namens Rabobank Nederland was ook hoofd sponsoring Heleen Crielaard aanwezig. Crielaard is zelf voormalig Olympisch volleybalster en kent daardoor als geen ander de kracht van topsport. “De Rabobank is enorm trots op de prestatie die geleverd worden. Daarnaast vinden we het super dat de toppers van nu de talenten in de paardensport ondersteunen. De overdracht van die kennis is enorm belangrijk.”

De paardensporters uit de verschillende disciplines die in aanmerking kwamen voor een bonus zijn:
Dressuur: Edward Gal, Adelinde Cornelissen, Anky van Grunsven en Imke Schellekens-Bartels.
Dressuur Aangepaste sport: Gert Bolmer, Yvette van Geenen, Petra van der Sande en Frank Hosmar.
Springen: Albert Zoer.
Mennen tweespan paarden: Harrie Verstappen, Ben Gosschalk en Mieke van Tergouw
Combined ponies: Arjo van Kekem, Yvonne de Ruiter, Ewoud Boom, Karel van Kekem, Jan de Boer, Aart van de Kamp jr., Melanie Becker.
Reining: Jurgen Pouls.

foto: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.