Categoriën

Archief

Dag om snel te vergeten

[Not a valid template] [Not a valid template]Even een snel bericht, het is al laat en morgen mag ik om 08:45 weer de ring in met Ravel voor de kür op muziek. De wedstrijd verliep vandaag voor mij niet zoals ik van tevoren had gehoopt. Het plan was om Ravel nog wat actiever te maken als gisteren. Dit lukte op zich redelijk goed, maar ik voelde tijdens het losrijden dat hij ook wat minder stabiel voelde. Hij reageerde vooral anders op mijn beenhulpen en hoewel het gedurende het losrijden wel wat beter werd ging ik met een minder gevoel dan gisteren de ring in. Het eerste deel van de proef ging niet verkeerd, maar de staponderdelen waren dit keer minder. En omdat in deze proef meer stap zit als de proef van gisteren werd een hoge score natuurlijk een moeilijk verhaal. In een poging om Ravel op te peppen voor de laatste middendraf sprong hij ook nog even aan in galop, en dus verliet ik een beetje balend de ring. Dat werd zeker niet beter toen ik de score hoorde, slechts ruim 63%.

[Not a valid template] [Not a valid template]Helaas bleek ook Triumph vandaag niet echt in vorm. Misschien begon hij spierpijn te krijgen van een paar dagen toch behoorlijk werken na ruim een maand weinig te hebben gelopen. Gisteren hoopte ik nog dat hij na die eerste proef wat meer rust in de stap zou krijgen, helaas gebeurde eigenlijk een beetje het tegenovergestelde. Ook in draf had ik moeite om alles in goede banen te leiden en was Trump wat kriebelig. Gelukkig overigens zonder dat dit echt terug te zien was in de punten. We kregen nog steeds voornamelijk zevens en achten en negens voor de middendraf. Maar ook met Trump braken de langere staponderdelen in vergelijking met gisteren mij op. Er zaten op een kleine halve pitstop om te mesten na geen grote fouten in maar het algemene beeld in stap was niet mooi genoeg. Ik eindigde uiteindelijk als vierde met ruim 65%.

Petra van de Sande won met Toscane in grade II, Yvette van Geenen werd zesde. In grade IV werd Frank Hosmar wederom tweede en vierde met Wally en Tiesto. Tessa Baaijens en Vera de Groof werden gedeeld tweede in grade III.

Nu ga ik snel plat, foto’s en een verslag van morgen volgen op z’n vroegst zondagavond. Morgen wordt weer een lange dag, terwijl ik net al ben weggegaan voordat het hoofdgerecht werd geserveerd op het ‘amical dinner’. Lekkere planning dus zoals meestal ieder jaar wat dat min of meer verplichte programma onderdeel betreft. Hopelijk is het volgende bericht positiever qua resultaten als deze. Morgen staat de kür op het programma. Voor grade II wordt deze buiten verreden, en in de ring ernaast wordt een nationale belgische dressuurwedstrijd gehouden. Dat zou wel voor de nodige ‘uitdagingen’ kunnen zorgen. De muziekinstallatie is niet echt geweldig, en vorig jaar waren er nogal wat paarden van de nationale wedstrijd die niet erg braaf waren. Maar goed daar komen we morgen vanzelf achter…

De laatste ruiter in grade IV start pas rond 17:30, dus het zal niet vroeg zijn voor we morgenavond weer terugkeren op stal in Sint Oedenrode.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.