Categoriën

Archief

Tevreden na eerste dag

[Not a valid template]Ik kan tevreden terugkijken op de eerste wedstrijddag. Die begon zoals gister al gezegd vroeg, de wekker ging om 6 uur. Gelukkig was ik gisteravond moe genoeg om niet al teveel mee te krijgen van de kermis herrie. Ravel was als eerste aan de beurt, hij was net als de andere dagen weer lekker relaxed, maar ik kon hem behoorlijk goed actief houden. Er zou voor een hogere score nog net een tandje bij mogen, maar het was denk ik wel één van mijn beste proeven met Ravel. Ik kon heel nauwkeurig rijden zonder grote fouten. Alleen het halthouden en achterwaarts op het einde van de proef was wat minder doordat Ravel een beetje werd afgeleid maar verder was ik eigenlijk dik tevreden.

[Not a valid template]Het was heel lang onduidelijk wat de score was, in eerste instantie leek Petra die na mij startte boven mij te staan met 66,071%. Vlak voor de prijsuitreiking bleek echter dat ik toch boven haar stond met 66,786%. Die score vond ik zeker niet te hoog en jammer genoeg net 0,214% te weinig voor de ene nog benodigde A kader score met Ravel.

[Not a valid template] Gelukkig had ik natuurlijk nog een troef achter de hand met Triumph, en dat heeft hij ondanks de gebrekkige voorbereiding gelukkig wel weer bewezen. Tijdens het losrijden bleek al wel dat net als gisteren het beenwerk het probleem niet was, hij draafde werkelijk super door de losrijbak. Het bleef echter niet bij het losrijden, ook in de ring was de draf van Trump denk ik niet vaak beter als die vandaag was. Ik begon dan ook met een negen en vier achten voor het binnenkomen, en ook voor de onderdelen daarna stonden meer achten als zevens op de protocollen. De punten gingen zoals waar ik al bang voor was naar beneden bij de stap onderdelen. Trump hield niet genoeg rust in de stap. In eerste instantie leverde dit verder nog geen echte fouten op maar later in de proef begon hij wat te dribbelen voor de overgang naar draf en dat kost natuurlijk nog meer punten. Dat was ook het verschil met de wedstrijd in Uden. Destijds reed ik ruim 72%, nu bleef de teller steken op 69,167%. Goed voor een vierde plaats, voor mezelf met Ravel. Petra van de Sande eindigde op de zesde plaats, Yvette van Geenen op de zevende.

[Not a valid template]Al met al ben ik dik tevreden over het rijden met zowel Ravel als Trump. Met beiden reed ik een strakke proef zonder echte fouten, en dat was zeker met Trump niet eenvoudig. Natuurlijk had ik met Ravel graag die 67% gehaald, met de proef van morgen wordt dat niet makkelijk maar we gaan er wel voor. Bij Trump waren niet alle jury’s het met elkaar eens dus had in ieder geval de plaatsing ook nog wel wat anders uit kunnen pakken. Als ik de draf zo vast kan houden en wat meer rust kan krijgen in de stap moet ik met hem ook nog hogerop kunnen komen, maar in de proef van morgen zit meer stap als vandaag dus uitdaging genoeg zullen we maar zeggen.

In grade III was het beste resultaat voor Tessa Baaijens, ze legde beslag op de 2e plaats met Riana. Internationaal debutante Vera de Groof reed een nette proef maar de onrustige aanleuning kostte haar veel punten. In grade IV scoorde Frank Hosmar een tweede en een vierde plaats. Hij werd tweede met Wallstreet Shuffle en vierde met Tiësto. Sanne Voets eindigde tijdens haar eerste internationale wedstrijd verdienstelijk als zesde.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.