Categoriën

Archief

Het gaat beginnen

[Not a valid template]Vanaf morgen gaat de wedstrijd dan echt beginnen. Vandaag was de laatste trainingsdag en de dag van de veterinaire inspectie. Vandaag moesten we buiten trainen, waar iedereen ook één dag de wedstrijd moet rijden. We begonnen net als gisteren weer met Ravel. Ook nu was hij eigenlijk heel relaxed. In het begin moest ie even rond kijken maar hij liet zich fijn rijden. Ik heb wat aan de overgangen gewerkt en nog een paar figuren uit de proef doorgenomen. Wat dat betreft ben ik er klaar voor met hem.

[Not a valid template]Daarna was Triumph weer aan de beurt. Aan z’n beenwerk is eigenlijk niet veel meer te zien, maar hij heeft nog wel moeite om klein te blijven. Hij trekt me dan min of meer een beetje uit het zadel waardoor ik moeite heb met mijn balans. Hij was verder wel lekker ontspannen en z’n stap was ook beter als de afgelopen dagen. Voor morgen is het de grote vraag of we in de ring de rust kunnen houden. De laatste tijd ging dat behoorlijk goed door wat vaker achter elkaar te starten (ook regulier), nu is het afwachten hoe Trump zal reageren in de ring zonder wedstrijdritme, of eigenlijk überhaupt enig ritme.

Vandaag kwamen ook de laatste Nederlanders aan waarmee het hele team compleet is. Voor zover ik weet heeft iedereen lekker kunnen trainen, ik heb in ieder geval niets anders gehoord.

[Not a valid template]Vanmiddag was de veterinaire keuring. Hoewel die wat chaotisch verliep zijn alle Nederlandse paarden zonder problemen goedgekeurd. Iedereen kan dus van start. Ik mag morgen de spits afbijten, ik moet om 09:08 de ring in met Ravel, en om 10:12 met Triumph. Er wordt ook een soort van teamwedstrijd verreden. Voor Nederland zitten Yvette van Geenen, Petra van de Sande, Sanne Voets en ik met Ravel in het team. Het is echter geen officiële landenwedstrijd, heel veel conclusies voor de toekomst kunnen hier niet aan verbonden worden.

We mogen dus weer vroeg uit de veren, hopelijk slaap ik wat eerder als gisteren. Tegenover ons hotel is de hele week een grote kermis, en ik slaap precies aan de verkeerde kant van het hotel. Voorlopig valt daar in ieder geval niks aan te doen, dus we proberen er maar het beste van te maken. Nu snel naar bed, morgen rond deze tijd zijn we weer heel wat wijzer…

3 reacties aanHet gaat beginnen

 • Sabine

  Succes en….tot zondag!!!!!!!!!!!!!!

 • el

  Hoi gert
  Succes voor morgen,en natuurlijk voor zondag
  maar we komen je persoonlijk even aanmoedigen
  met je stal genoten van romik’s hof
  tot zondag

 • Thx, we gaan vandaag weer ons best doen, met hopelijk in ieder geval een net wat hogere score voor Ravel. Erg leuk dat de hele fanclub weer komt, dat wordt dan wel vroeg dag ben ik bang :-). Tot zondag!