Categoriën

Archief

Heelhuids aangekomen

[Not a valid template]Vandaag was het eindelijk zover, tijd voor vertrek naar de drukbezette internationale wedstrijd in het Belgische Moorsele. De paarden vertrokken precies volgens plan om 9 uur, om rond half 1 aan te komen op de plaats van bestemming. Bij het van de vrachtwagen halen van de paarden stond er al een veearts klaar om de paarden en paspoorten te controleren. Alle paarden hebben de reis gelukkig zonder problemen doorstaan.

Daarna was het tijd om de rest van de vrachtwagen en de trailer met spullen uit te laden en de stallen in te richten. Zoals al bij het inladen in Sint Oedenrode gezegd, een complete volksverhuizing. Ook niet zo gek met 5 paarden op de vrachtwagen. Triumph en Ravel hadden gezelschap van Let’s Go (Joyce van Rhee), Tazzmania (Yonatan Dressler uit Israël) en Sultano (gereden door Rosalie Fahey uit Australië).

[Not a valid template]Na het inrichten van de stallen en een snelle kop thee konden we gaan trainen in de indoor wedstrijdbaan. We begonnen met Ravel en hij was zeker gezien hij net was aangekomen op vreemd terrein erg relaxed. Er werd rond de ring nog volop geklust maar hij trok zich nergens wat van aan. Toch was hij lekker voorwaarts en reageerde hij goed op de hulpen. We hebben natuurlijk rustig aan gedaan, als ik morgen nog een beetje de figuren uit de proef kan oefenen gaan we vol goede moed vrijdag aan de bak. Miranka heeft Trump daarna nog wat gewerkt. Omdat zijn conditie natuurlijk nog niet is zoals het moet zijn heb ik Trump zelf niet gereden, dat komt morgen wel.

[Not a valid template]Vanwege de grote deelname moet ieder grade één dag buiten starten, morgenvroeg kunnen we trainen in de outdoor wedstrijdring. Het schijnt dat grade II op zondag buiten moet rijden. Erg jammer omdat vanwege de wind de kür hier vaak ‘verwaaid’. Hoe dan ook, we zijn goed aangekomen (net als overigens het grootste deel van het Nederlandse team). Morgenvroeg trainen en vanaf 3 uur staat de veterinaire keuring op het programma. Nadat ik tijdens het EK in Noorwegen schreef dat er nog nooit een paard was afgekeurd, kwamen er prompt twee paarden niet door de keuring. Niet dat ik me nu opeens zorgen maak voor morgen maar het kan dus blijkbaar toch. Als het goed is tot morgen, dan is het hele circus qua deelnemers compleet en kan het op vrijdag echt gaan beginnen.

2 reacties aanHeelhuids aangekomen

 • el

  Ha die gert

  Het ziet er allemaal goed uit daar,zo op de foto,s
  Maar ik hou je site in de gaten voor nog meer nieuws
  doe iedereen daar maar de groetjes
  el

 • Zal ik doen (morgen :-)). Dan weer meer (hopelijk goed) nieuws…