Categoriën

Archief

Goede afsluiting

Het lukte gisteren helaas niet meer om nog een bericht te plaatsen, daarom bij deze alsnog. Later deze week meer foto’s en video als het een beetje meezit.

[Not a valid template] [Not a valid template]Tijdens de kür heb ik me gelukkig redelijk goed kunnen herstellen van de toch wat teleurstellend verlopen zaterdag. Ik moest met Ravel als eerste starten om 08:45, dus om 6 uur ging de wekker weer om met een noodgang te eten en uit te checken bij het hotel en op tijd op stal te zijn. Helaas voor mij was de man die verantwoordelijk was voor de muziek nog niet helemaal wakker. Eerst kwam er geen muziek, daarna hoorde ik pas muziek toen de intro al afgelopen was en de volgende keer stonden we weer te zwaaien als gekken om te beginnen maar gebeurde er niets.  Uiteindelijk was vier keer geloof ik scheepsrecht en kon ik met muziek de ring in rijden. Niet echt een fijne manier om te starten maar ja dat kreeg ik er gratis en voor niets bij.

Ravel voelde met het losrijden al beter aan als zaterdag, en bleef in de ring ook constanter dit keer. Ik kwam voor de overgang naar stap niet helemaal zo mooi uit als tijdens Indoor Brabant, maar verder klopte alles en reed ik een nette kür. De score viel iets hoger uit dan in Den Bosch, 69,5%. Op zich een hele mooie score, maar het bleek niet genoeg voor een topklassering.

[Not a valid template] [Not a valid template]Ook Triumph voelde met het losrijden beter aan als de dag ervoor, dus ik ging wel met een goed gevoel de ring in. Gelukkig wist de geluidsman inmiddels hoe alles werkte en kon ik in één keer van start. Toch ging die start niet helemaal vlekkeloos. Trump schrok ergens van net voordat ik de ring binnenreed en daardoor kwam ik met horten en stoten de AC lijn op. Gelukkig was het halthouden wel gewoon netjes. Omdat in de kür alleen het halthouden wordt beoordeeld en niet het binnenkomen kwam ik daar nog redelijk goed mee weg.

[Not a valid template]De proef zelf liep vervolgens best lekker. De draf was misschien iets minder spectaculair als zaterdag maar Trump was wel veel fijner te sturen. Ook de stap was beter en ik kon de kür mooi afsluiten met een mooie slangenvolte en een laatste middendraf. De score kwam uit op 72,33%, goed voor een vierde plaats, met slechts 0,17% minder dan nummer drie. Een resultaat waar ik denk ik tevreden mag zijn gezien de voorbereiding. Petra van de Sande werd tweede, Yvette van Geenen eindigde als vijfde.

2 reacties aanGoede afsluiting