Categoriën

Archief

Drukke periode voor de boeg

De komende tijd staan er twee observatiewedstrijden op de kalender, een drukke en vooral belangrijke periode met het oog op de selectie voor de wereldruiterspelen dus.

[Not a valid template]Als eerste staat het NK in De Steeg op het programma op 9 en 10 Juni. Voor het eerst is het NK voor de aangepaste sport geïntegreerd met het reguliere NK dressuur. Op 9 juni staan twee proeven op het programma, de beste 3 per grade mogen de volgende dag in de kür op muziek strijden om de nationale titels. Ik start met zowel Ravel als Triumph, maar mag maar met één paard de kür rijden, als ik me daar tenminste voor plaats.

Nog geen week later staat de tweede observatiewedstrijd gepland, tijdens het CHIO in Rotterdam. Ook hier maakt de aangepaste sport voor het eerst deel uit van het wedstrijdprogramma. In de eerste plaats geldt deze wedstrijd als finale van de BMC KNHS ParaEquestrian Cup waarvoor ik me met zowel Truimph als Ravel heb geplaatst. Ik mag echter maar met één van de twee de finale rijden. Daarnaast krijgen alle kaderleden die niet in de finale rijden ook de kans om te starten zodat de bondscoach die dag alle potentiële Kentucky kandidaten aan het werk ziet.

Van 9 t/m 11 juli wordt de derde observatiewedstrijd gehouden in het Duitse Bochum. Daar rijden een aantal landen mee tijdens het Duits kampioenschap. In tegenstelling tot eerdere berichten moet al vrij kort daarna het team voor Kentucky bekend gemaakt worden. Over zeven weken is dus bekend wie de gelukkigen zijn en wie er af moeten vallen.

3 reacties aanDrukke periode voor de boeg

 • Hoe weet je dat? Staat dat ergens?
  Gelukkig is het wat eerder bekend! Is wel beter voor de voorbereiding denk ik.
  Gr. Annelies

 • Ik heb het ook nergens terug kunnen vinden maar het is wel wat ik gehoord heb. Ik ging uit van 16 augustus, maar dan wordt schijnbaar het team officieel gepresenteerd.

 • Vic

  Succes morgen!!
  Moet goedkomen met Fem erbij!!!