Categoriën

Archief

Persbericht KNHS reglement NK

De KNHS heeft op haar site een persbericht uitgegeven met betrekking tot een wijziging in het reglement voor het NK. Wanneer er met twee paarden wordt gestart hoeft nu niet meer te worden gekozen met welk paard er voor het kampioenschap wordt gereden. Er kan alleen met het hoogstgeplaatste paard worden deelgenomen aan de finale, als men zich daar tenminste voor plaatst natuurlijk.

Kampioensreglement NK Dressuur Aangepast Sporten gewijzigd

21 mei 2010

Petra van de Sande

ERMELO (KNHS) – In overleg met de Commissie Aangepast Sporten – Sectie Topsport heeft de KNHS besloten het Kampioensreglement van het NK Dressuur Aangepast sporten enigszins te wijzigen.

In eerste instantie mochten de deelnemers van het NK Dressuur Aangepast Sporten met maximaal twee paarden per deelnemer starten, waarbij zij vooraf aan moesten geven met welk paard voor het kampioenschap gereden werd.

Op deze manier maakten de deelnemers met twee paarden geen kans om aanspraak te maken op het kampioenschap met het tweede paard. Daarom is na overleg met de commissie Aangepast Sporten – Sectie Topsport besloten deze tekst te wijzigen in het volgende:

Het Nederlands kampioenschap bestaat uit 3 onderdelen. Er mag met maximaal 2 paarden per deelnemer worden gestart. Tijdens het derde onderdeel mag slechts met één paard per deelnemer worden gestart. Er kan alleen met het hoogst geplaatste paard deelgenomen worden aan de finalerubriek (Kür op muziek).

2 reacties aanPersbericht KNHS reglement NK

  • frank

    Vond het zo’n rare regeling dat ik maar ff heb gebeld. Ze waren het wel met me eens…en gelukkig is het veranderd! Ben er heel blij mee!

  • Ja kan ik me voorstellen. Het zou zonde zijn als je verkeerd zou kiezen, dit is wel zo logisch. Hoeven wij tweeën ons daar in ieder geval niet druk meer over te maken 🙂