Categoriën

Archief

Weer Nederlands kampioen!

[Not a valid template]Ik heb de superdag van gisteren een passend vervolg kunnen geven, vanavond won ik ook de kür en daarmee mijn vijfde nationale titel.

Na de vier proeven van gisteren was ik behoorlijk gesloopt, en er was natuurlijk nog niets beslist ondanks mijn ruime voorsprong. Ik heb vandaag dan ook  rustig aan gedaan om ‘s avonds zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. We hadden Trump gisteren ook niet laten staan op het wedstrijdterrein maar meegenomen naar huis, zodat hij in zijn eigen stal stond en vanochtend nog lekker de wei op kon.

[Not a valid template]Trump voelde tijdens het losrijden niet helemaal zo fijn aan als gisteren, maar dat lag waarschijnlijk meer aan mij dan aan hem. Toch ging ik met vertrouwen de ring in. Dat vertrouwen werd nog wat groter toen ik bij het binnenrijden van de ring de score van Petra zag die zojuist gereden had. Haar score was ruim 71%, waardoor ik aan een score van 67% genoeg zou hebben om mijn titel te prolongeren. Daarna ging meteen de knop weer om om met Trump te proberen het kampioenschap in stijl af te sluiten door alle drie onderdelen te winnen.

De kür verliep op zich goed en ik kwam ook mooi uit op de muziek, maar het beeld was over het algemeen net wat minder flitsend als de dag ervoor. Maar gezien de omstandigheden niet meer dan logisch. En omdat vier proeven op een dag zeker internationaal nooit voorkomt en Trump door de zweer ellende weinig conditie had maak ik me daar totaal geen zorgen over. Ik won de kür ondanks alles met 73,750%, wederom een hele mooie score.

[Not a valid template]Ik kan terugkijken op een boven verwachting goed verlopen NK. Niet alleen vanwege het kampioenschap maar met het oog op Kentucky ook zeker vanwege de behaalde scores. Over alle deelnemers gezien stond ik bijna 8% los van de nummer twee, en heb wederom laten zien op alle onderdelen boven de 70% te kunnen scoren. Wat dat betreft hebben we mede dankzij de onuitputtelijke inzet van Miranka veel progressie geboekt sinds het vorige NK. Daarnaast eindigde ik met Ravel op een mooie derde plaats, maar mocht ik vanwege de reglementen alleen met Triumph de kür rijden.

In grade III won Glasten Krapels, en in grade IV was Frank Hosmar de beste. Hierdoor was het podium van het NK 2010 exact gelijk aan dat van afgelopen september in Breda.

Dit was natuurlijk slechts de eerste van drie observatiewedstrijden, volgende week woensdag tijdens het CHIO Rotterdam moeten we wederom vol aan de bak en begint iedereen weer op nul. Maar dit resultaat staat, en is in ieder geval een heel mooi begin.

7 reacties aanWeer Nederlands kampioen!

 • Hee Gert,

  Filmpje voor HorsUs staat online hoor!
  Laarzen al gepoetst?
  Groetjes, Annelies

 • Nee nog geen laarzen gepoetst, maar dat zal nog wel komen vrees ik…

 • MIRANKA

  Ha Gert,

  Mijn laarzen staan al klaar!!! (allemaal haha)
  Echt fantastisch gedaan, is ons harde werken toch niet voor niets geweest.
  Eindelijk bereikt waar we al die tijd op gehoopt hadden, als je weet dat hij het kan en het komt er op concour niet uit is dat heel frustrerend. De aanhouder wint zullen we maar zeggen!!!!!

  groetjes Miranka

 • Vic

  mmmmmmmmmmmmmmm, lekker, gebak……..

 • Het gebak was inderdaad erg lekker… Waar was je nou vanmiddag?

 • Femke

  Goed gedaan hoor Gertje, mijn laarzen gepoetst!
  O en ook goed gereden natuurlijk, haha…

  Alleen mis ik toch wel iets…
  Waar was de taart nou?
  Misschien komt die woensdag wel?
  Dan gaan we voor weer zo’n super prestatie!!

 • Dat poetsen heb ik er graag voor over hoor 🙂
  En die taart die stond klaar, maar ja als je dan niet langskomt…
  Als ik woensdag zou winnen wil ik met alle plezier trakteren, maar zover is het nog lang niet. Iedereen begint weer op nul en resultaten uit het verleden…