Categoriën

Archief

Geselecteerd voor het WK in Kentucky!

Zojuist heeft bondscoach Jeannette Wolfs het team bekend gemaakt voor de wereldruiterspelen (World Equestrian Games) in Kentucky, en ik ben één van de vier gelukkigen. De andere teamleden zijn Frank Hosmar, Petra van de Sande en Glasten Krapels. Yvette van Geenen en Tessa Baaijens zijn reserve voor resp. grade II en grade III/IV.

Afgaande op de resultaten van de observatiewedstrijden komt dit natuurlijk niet helemaal meer als een verrassing, maar in het begin van dit jaar leek een plek in het WK team nog erg ver weg. Winny was immers geblesseerd en met Trump waren de scores te wisselvallig.

We hebben er alles aan gedaan om de scores met Trump op te krikken, en ik ben met Ravel gaan rijden om niet afhankelijk te zijn van één paard. Die opzet is uiteindelijk zeer goed geslaagd. Door de hoefzweer bij Trump won ik Indoor Brabant met Ravel, en ik heb met Trump als enige al drie keer boven de 72% gescoord in de verplichte proeven dit seizoen. Het is dus allemaal niet voor niets geweest, met name dankzij het voortreffelijke werk van Miranka.

Het is alleen jammer dat Ravel niet geselecteerd is als reservepaard, hoewel dat op basis van de scores wel had gekund. Maar goed we gaan er maar vanuit dat een reservepaard niet nodig is en Trump in september de grote plas oversteekt.

De komende periode zal op deze site veel meer informatie te vinden zijn over de WEG en onze voorbereidingen. Er staan nog de nodige trainingen en wedstrijden op het programma. We gaan dus een drukke tijd tegemoet, maar wel met een ontzettend mooi doel…

14 reacties aanGeselecteerd voor het WK in Kentucky!

 • Franka

  Gefeliciteerd!!!!

 • Dank je! Ik had in januari nooit gedacht dat we zo door de selecties zouden komen, helemaal super. Nu zorgen dat we de boel heel houden en begin oktober kunnen vlammen…

 • Gefeliciteerd, Gert!!!!!
  Namens ons allemaal!

 • Kelly

  Hee Gert!

  Gefeliciteerd he! Echt supergoed van jullie! Nu op naar een hele mooie ervaring!

 • Thx, ik hoop dat het een hele mooie ervaring wordt… Mijn 3e WK, na de vorige keer gefrustreerd op de tribune te hebben gezeten. En ben nog nooit in Amerika geweest, kan ik in ieder geval zeggen dat ik er geweest ben, ook al zie ik er waarschijnlijk bar weinig van :-). Ik heb er ontzettend veel zin in, het hoeft wat mij betreft geen 2,5 maand meer te duren…

 • Carlijn van Gaal

  Hey Gert!

  Gefeliciteerd hoor! Super gedaan! Succes met de voorbereidingen!

  Groetjes Carlijn van Gaal

 • Matilda

  Congratulations!

 • Bedankt voor de reacties allemaal!

  @Matilda,
  Ben je je Nederlands een beetje aan het bijhouden via mijn site? Goed bezig hoor 🙂

 • Erik

  Hoi Gert,
  Prima prestatie. Leuk om je collega eens van een andere kant te zien.
  Best leuk daar hoor aan de andere kant van de plas. Ik kan er over mee praten.
  Nu nog even de titel pakken.Gaat vast lukken.
  groet,
  Erik

 • johanna bolmer

  Gefeliciteerd veel succes met je voor berijding gr uit de Polder

 • dorothe van gaal

  hallo gert, gefeliciteerd heel veel succes in amerika en veel plezier geniet er maar van,
  groetjes dorothe van gaal

  • Dank je… Ik moest even nadenken bij de naam voordat het kwartje viel :-). Ik heb er erg veel zin in. Van mij zouden we morgen mogen vertrekken maar ja, hopelijk is geduld ook in dit geval een schone zaak en keren we met mooie resultaten weer terug op Nederlandse bodem op 11 oktober.