Categoriën

Archief

VWA op bezoek

Nadat onze teamveterinair Brenda Hoogelander al bloed had afgenomen, kwam vandaag een dierenarts van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) op bezoek. Van alle paarden die naar de wereldruiterspelen gaan moet vanaf 60 dagen voor vertrek worden bijgehouden waar ze zich bevinden.  Dat betekend ook dat als wij in augustus naar de wedstrijd in België moeten voor vertrek de VWA weer langs moet komen, er op de wedstrijd een stempel gezet moet worden door de Belgische VWA en ook nog weer eens bij thuiskomst. Voor vertrek naar Kentucky moeten de ‘gewone’ exportpapieren ingevuld worden plus een extra verklaring dat de paarden ontwormt zijn. De VWA gaat dus gouden tijden tegemoet, en dat helaas op onze kosten.

Er komt dus nog heel wat bij kijken voordat de paarden de oceaan over kunnen. Maar goed, uiteindelijk hebben we dat er natuurlijk graag voor over om in Kentucky aan de start te kunnen verschijnen…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.