Categoriën

Archief

75% ging goed…

De voorbereiding op de proef vandaag verliep prima. We hadden Trump nog een keer aan de hand gestapt en hij was lekker ontspannen. Ook het losrijden ging beter als de training gisteren. Ik ging dus ook met een goed gevoel de wedstrijdbaan in. Het eerste deel van de proef verliep best goed. Het gevoel was niet helemaal zo fijn als bijvoorbeeld tijdens het NK, maar ik kon Trump goed door de proef sturen. De eerste middendraf was erg mooi en ook de staponderdelen en met name de keertwendingen gingen goed.

Net na het stapgedeelte kreeg ik echter een onverwachte uitdaging. Op de korte zijde bij A schrok Trump ergens enorm van en begon even te springen. Het bleek dat men op het terras bezig was om een kinderwagen de trap af te laten stuiteren, in plaats van daar de beschikbare helling voor te gebruiken. Dat onderdeel was dus naar de haaien maar nog vervelender was dat de daarop volgende onderdelen kort op elkaar zaten en ook niet helemaal uit de verf kwamen. De middendraf was minder en meteen daarna kwam de vrije stap. Ik heb mijn protocol nog niet in kunnen zien, maar ik heb hier denk ik de nodige punten laten liggen, wat ook nog eens een keer bij de laatste onderdelen meegenomen wordt. Driekwart van de proef was dus prima, maar het duurde net wat te lang. Of die kinderwagen kwam te vroeg.

De score kwam uiteindelijk uit op 66,9%, maar omdat ik zoals zo vaak als eerste moest wist ik dus nog niet wat die score waard was. Het bleek goed voor een (uit mijn hoofd) vierde plaats overall. Frank werd eerste met 69%, Petra tweede met 68 en een Noorse drie met ergens in de 67%. De kinderwagen heeft me zeker één maar misschien wel twee plaatsen gekost, en dat is natuurlijk wel erg zonde.

Morgen is alweer de laatste dag van de wedstrijd en staat de kür op muziek op het programma. Hopelijk kunnen we er dan net als in Bochum nog een schepje bovenop doen, nadat we alle kinderwagens aan de ketting hebben gelegd.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.