Categoriën

Archief

Kür gewonnen!

[Not a valid template]Even een kort bericht, nadat ik zojuist moe maar tevreden terug gekomen ben op stal in Sint Oedenrode vanaf de wedstrijd in Meerdonk. De kür liep erg lekker vandaag (of beter gezegd gisteren inmiddels), en ik won met een mooi percentage van net iets meer dan 74%. Net niet genoeg voor de hoogste score van de dag, maar ik was de beste Nederlander en nog belangrijker, Trump voelde fijn aan in de ring.

update:

[Not a valid template]Zoals beloofd bij deze een wat uitgebreider verslag. Het losrijden van Miranka met Trump zag er al beter uit als de dag ervoor. Tijdens het losrijden hebben we wat meer onderdelen van de proef geoefend om de afwerking nog wat beter voor elkaar te krijgen, terwijl ik hem ook actiever heb gereden. Doordat het tijdschema uitliep duurde het losrijden wat langer dan normaal, maar het lukte om Trump goed aan de gang te houden. Bij het om de ring draven voor aanvang van de kür voelde Trump fijner als een dag eerder, dus ik ging wel met het nodige vertrouwen de ring in. De kür liep goed, de aanleuning was mooi en ik kon met name de verplichte onderdelen mooi afwerken. Zoals wel vaker was het laatste draf gedeelte erg mooi, met als resultaat een percentage van 74,083%. Een hele mooie score, mijn hoogste met Trump tot nu toe en ruim voldoende voor de (unanieme) eerste plaats. Ik denk zelf dat er nog wat meer in kan zitten. Als het lukt om het wijken en het schouderbinnenwaarts nog wat strakker te rijden en soms net nog een tandje actiever zijn we helemaal tevreden. Hoe dan ook gaf de bondscoach aan met een kür als deze in Kentucky zeer tevreden te zijn, dus dat is mooi om te horen.

[Not a valid template]Petra van de Sande eindigde als tweede met 71,2%, Yvette van Geenen werd derde met 69,4%. In grade III won de Noorse Anne Cecille Ore, voor Tessa Baaijens. Yonatan Dresler behaalde in zijn eerste kür met zijn nieuwe paard Odipous een prima score van 67,5%. Dat biedt perspectief voor Kentucky gezien de korte tijd waarmee hij met dit paard rijdt. In grade IV was Frank Hosmar wederom de beste, hij won met 72,6%. Sanne Voets eindigde als tweede met 69,2%.

Klik hier voor de volledige uitslag van de kür.

3 reacties aanKür gewonnen!