Categoriën

Archief

Nominatieve inschrijving WEG

De organisatie van de wereldruiterspelen heeft de lijst met nominatieve inschrijvingen gepubliceerd. In totaal hebben 58 landen zich ingeschreven, waarvan 25 ook van start gaan in de Para Equestrian. Van die 25 komen 19 landen met een team aan de start. Van de 107 combinaties die nu geregistreerd staan zullen er naar verwachting tussen de 70 en de 80 daadwerkelijk aan de start verschijnen in Kentucky, de anderen zijn de reservecombinaties zoals Yvette van Geenen en Tessa Baaijens dat voor Nederland zijn.

Alle sterke landen zijn met een team vertegenwoordigd, alleen Zweden is wat dat betreft een opvallende afwezige. Waarschijnlijk vanwege de hoge kosten zijn een aantal kleinere landen zoals Polen en Portugal ook niet aanwezig. Daarentegen zijn Amerika en Canada natuurlijk op volle sterkte. Nu zij met eigen paarden kunnen deelnemen zou het mij niet verbazen als zij zich veel nadrukkelijker in de strijd om de medailles gaan mengen. Over zeven weken zullen we het weten…

Klik hier voor het overzicht van de inschrijvingen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.