Categoriën

Archief

Eerste paarden goed aangekomen in de VS

De KNHS heeft een persbericht gepubliceerd over de aankomst van de eerste Nederlandse paarden in de VS. Volgende week zullen onze paarden dezelfde trip gaan maken.

Dressuur- en reiningpaarden veilig geland in Cincinnati

16 september 2010

Paardentransport

CINCINNATI (KNHS) – De dressuurpaarden van de Nederlandse ruiters die gaan deelnemen aan de WEG (World Equestrian Games) in Kentucky zijn veilig geland op het vliegveld van Cincinnati, nadat ze afgelopen nacht waren vertrokken afgelopen vanaf Luik, evenals drie reiningpaarden. Het vierde reiningpaard is Crome Shiner van Hubertus Heule, maar die woont in Texas en zijn paard zal rechtstreeks naar Kentucky reizen. Voor de paarden was op het vliegveld van Luik een tent met stallen gebouwd, waar ze in afwachting van de vlucht in konden verblijven.

Met de paarden vlogen teamveterinair Jan Greve en Vanessa, de groom van Moorlands Totilas mee, evenals alle noodzakelijke zaken als dekens, zadels en hoofdstellen. Het voer is door Havens geregeld en is ter plaatse als de paarden arriveren. De paarden worden eerst gedurende 42 uur ondergebracht in speciaal voor de WEG gebouwde quarantaine stallen op het vliegveld van Cincinnati (Ohio) en ze vervolgen na twee dagen hun reis per vrachtwagen naar het Horse Park in Lexington, Kentucky.

Imke Schellekens-Bartels, die net als Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Adelinde Cornelissen en reining amazone Fenna Elzinga zelf haar paard naar het vliegveld in Luik had gebracht, vertelde: “De paarden konden toen ze in Luik van de vrachtwagen kwamen meteen op stal. Ideaal geregeld. Van Vanessa begreep ik dat de paarden na een fijne vlucht veilig zijn geland”.
.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: http://www.alltechfeigames.com

Foto paardentransport door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.