Categoriën

Archief

Nog 12 dagen…

Het aftellen gaat nu toch wel echt beginnen, over 12 dagen moet Trump rond deze tijd op het vliegveld in het Belgische Luik zijn. Vanaf daar vertrekken onze paarden dan de volgende nacht om vier uur richting Cincinnati. Onze paarden vliegen samen met de paarden van o.a. Oostenrijk, Italië en Noorwegen.

Om te voorkomen dat het een grote chaos wordt zijn er allerlei regels en is er een strak draaiboek. Zo moeten alle paarden (en spullen) minimaal tien uur voor vertrek van de vlucht aanwezig zijn. Iedereen die niet mee vliegt met de paarden moet direct na het op stal zetten van de paarden en het lossen van de spullen het vliegveld weer verlaten. Teamveterinair Brenda Hoogelander gaat mee op de vlucht en is dus de enige die de laatste tien uur bij onze paarden mag blijven.

[Not a valid template]Eenmaal aangekomen in Cincinnati moeten de paarden minimaal 48 uur in quarantaine, in een complex vlakbij het vliegveld. De toegang tot de quarantaine is zeer beperkt, en tijdens deze periode mogen de paarden alleen aan de hand gestapt worden. Onze paarden zullen dan verzorgd worden door Brenda en groom Ineke Jansen. Ineke vliegt de 24e al met een gewone lijnvlucht naar Cincinnati zodat zij daar is als de paarden aankomen. Als alles in orde is gaan de paarden dan op maandag 27 september op transport voor de laatste 150 km naar het Kentucky Horse Park. Ikzelf vlieg de 26e zodat de stal voor Trump helemaal klaar is als hij op het wedstrijdterrein aankomt.

Het is natuurlijk wel een raar idee om je paard af te moeten geven en hem pas drie dagen later weer te zien terwijl ze zo’n reis voor de boeg hebben. Maar je hebt domweg geen keus, en als ik Trump zelf twee dagen alleen maar aan de hand zou mogen stappen ben ik al gesloopt voordat de wedstrijd überhaupt begonnen is. Doordat de paarden in de quarantaine al een beetje bij hebben kunnen komen van de reis, kunnen we dan normaal gesproken vanaf de 28e weer rustig aan beginnen met rijden.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.