Categoriën

Archief

WEG Farewell party Breda Hippique

In Breda werd vandaag een heuze farewell party voor alle Kentucky gangers gehouden tijdens Breda Hippique. Hierbij was ook Koningin Beatrix aanwezig. De hele groep werd in een Amerikaanse schoolbus langs het publiek gereden, alvorens we midden op het springterrein werden toegesproken en de Nederlandse en Amerikaanse vlag werd gehesen. Daarna volgde weer een ronde in de bus langs het publiek, wat in ieder geval in de bus voor een uitgelaten sfeer zorgde :-). Hierna wenste Koningin Beatrix ons allemaal persoonlijk succes toe in Kentucky, en na nog een paar toespraken was het officiële gedeelte voorbij en was er nog ruim gelegenheid om even bij te praten, voor zover dat gisteren nog niet gebeurd was.

Spetterend afscheid van hippische sporters

4 september 2010

KoninginBeatrix3
123456

BREDA (KNHS) – Op spetterende wijze werd tijdens Breda Hippique afscheid genomen van de Nederlandse hippische sporters, die binnenkort vertrekken naar de in de Amerikaanse staat Kentucky gelegen stad Lexington, om deel te nemen aan de World Equestrian Games (WEG). Bijna alle hippische sporters waren naar de stad van het turfschip gekomen om dit ‘vaarwel moment’ mee te maken.

Na een daverende show van The Future Guys reed een typische Amerikaanse schoolbus de piste binnen met daarin alle sporters. Na bemoedigende woorden van technische directeur van de KNHS Maarten van der Heijden kreeg de burgemeester van Breda de heer Peter van der Velden de microfoon, en hij kon het niet nalaten om, na de Nederlandse equipe veel succes te hebben gewenst, duidelijk te maken dat Breda maar wat graag de World Equestrian Games in 2018 wil gaan organiseren. Daarna bood Berry Marttin, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland aan Edward Gal een vouwfiets aan. Dat was symbolisch, want de overige 19 fietsen zijn reeds onderweg naar de VS in de boot, samen met alle rijtuigen van de vierspanrijders. In het kader van het gegeven dat in het Kentucky Horse Park de afstanden groot zijn, zal een fiets daar vaak goed van pas komen.

Dit alles gebeurde in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Beatrix, die in gezelschap verkeerde van haar kleinkinderen de prinsesjes Amalia en Ariane. Na afloop van het ‘farewell’ werden alle teamleden die afreizen naar de WEG aan Koningin Beatrix voorgesteld. Eerder op de dag had de koningin de verrichtingen van de vierspanrijders op diverse plaatsen in de marathon van nabij gevolgd. Ook genoot het koninklijk gezelschap van een aansprekende demonstratie die werd gegeven door reining amazone Rieky Young.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

2 reacties aanWEG Farewell party Breda Hippique