Categoriën

Archief

Klaar voor Kentucky

In Ermelo werd vandaag een kader- en tevens vormbehoud wedstrijd gehouden. Omdat er in Kentucky ook binnen (of beter gezegd overdekt) wordt gereden werd er vandaag in Ermelo ook indoor gereden, terwijl buiten de hippiade in volle gang was. Er vertrokken niet zoals eerder deze week gezegd twee paarden vanaf stal Romik’s Hof naar Ermelo maar zelfs drie. Israëliër Yonatan Dresler nam met een gastlicentie ook officieel deel aan de wedstrijd met zijn paard Odipous. Het was dus vanochtend al vroeg een drukte van belang op stal.

[Not a valid template] [Not a valid template]Eenmaal in Ermelo aangekomen was het met name voor Miranka druk. Ook Joyce van Oosten traint bij Miranka en werd dus door haar geholpen bij het losrijden. Daarna volgde Yonatan, vervolgens heeft Miranka Uzarro van Yvette losgereden en geholpen bij het losrijden en als laatste waren Trump en ik aan de beurt. Meer dan een derde van het aantal starts vandaag kwam van combinaties getraind door Miranka. Dat zegt toch wel iets meer dan alleen dat het een erg drukke dag voor Miranka was.
 

 

[Not a valid template] [Not a valid template]Joyce reed een nette eerste proef, goed voor 64,06% en een nette derde plaats achter Frank Hosmar en Sanne Voets. In de tweede proef werd haar paard Champion wat heet van de vele eenvoudige wissels en viel de score tegen. Daarna was het de beurt aan Yonatan. Voor Yonatan was dit pas zijn tweede wedstrijd met zijn nieuwe paard Odipous, en dus vooral een hele nuttige oefening richting Kentucky. In de eerste proef scoorde Yonatan een prima 64,26%. De afwerking van de proef kon soms nog wat beter maar dat is niet meer dan logisch voor zo’n nieuwe combinatie. De drie weken tot vertrek naar Kentucky betekenen in hun geval zowat een verdubbeling van de trainingstijd samen tot nu toe dus dat geeft goede moed.

[Not a valid template] [Not a valid template]Yvette was de volgende die aan de start verscheen, ondanks de recente wisseling van stal en instructrice. Dat is op zich al bewonderenswaardig, maar met name de manier waarop ze gereden heeft in de ring vond ik werkelijk super. Om in zo’n korte tijd ondanks alles juist in de ring te laten zien waar ze de afgelopen week met Miranka aan gewerkt heeft is ontzettend knap. Gelukkig vond ik dat niet alleen maar waren de jury’s ook enthousiast, wat resulteerde in een hele mooie score van 69,52%. Een enorme verbetering t.o.v. de scores van de afgelopen periode, waar Yvette dan ook terecht erg blij mee was.

[Not a valid template]Ik was zelf als laatste van de ‘Miranka groep’ aan de beurt. Tijdens het losrijden van Miranka zag het er beter uit als de eerste dag in België twee weken geleden. Trump was lekker relaxed waardoor we er fijn aan konden rijden in plaats van dat we moeite moesten doen om er voldoende rust in te houden. Van tevoren was het plan om te proberen nog wat extra gas te geven in de proef, en dat lukte heel behoorlijk. Trump was mooi in de aanleuning en goed bij de les, en er zaten eigenlijk geen echte fouten in de proef. De jury’s waardeerden de proef met 70,71% en een (gedeelde) eerste plaats.

[Not a valid template]De tweede proef begon wat vreemd. Ik stond op het punt om met de proef te beginnen toen de jury opeens achter de jurytafel vandaan werd getrokken om de prijsuitreking van grade IV te doen. En dat ook nog eens pal naast de wedstrijdbaan. Goed voor de mentale weerbaarheid zullen we maar denken. Ik heb de tijd maar gebruikt voor een poging om Trump nog wat scherper te krijgen en dat pakte niet verkeerd uit. Met name tussen de verschillende onderdelen in bleef Trump er nog wat meer aan trekken als in de eerste proef, en er zaten wederom geen (grote) fouten in de proef. Terwijl deze proef technisch moeilijker is als de eerste viel de score nog wat hoger uit: 71,43% en weer een eerste plaats en de hoogste dagscore. Ik ben erg blij dat ik weer twee constante proeven heb kunnen laten zien met daarbij hele mooie scores. Ook lijken we steeds beter in de vingers te krijgen hoe we Trump moeten voorbereiden op een wedstrijd. Het is dit seizoen volgens mij nog niemand gelukt om op één dag twee keer boven de 70% te scoren, en dit was voor mij na Uden in maart en het NK in juni al de derde keer. Dit wil natuurlijk absoluut niet zeggen dat we dit over een maand in Kentucky ook zomaar even doen, ik weet wel beter, maar we hebben in ieder geval samen wel regelmatig laten zien dat het erin zit.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.